TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR juni 2023: Nini de Jongh - Club Cabo

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 30 juni 2023

De TOPPR van de maand juni is floormanager Nini de Jongh. Een geboren gastvrouw. Niets ontgaat haar en ze voelt de gasten bij strandtent Club Cabo feilloos aan. Daarnaast geeft ze op een fijne manier leiding aan haar team.

Op wat voor manier stuurt Nini haar team aan?

Dankzij haar duidelijke en directe manier van leiding geven, weten de collega’s van Nini bij Club Cabo wat ze aan Nini hebben. Ze neemt de tijd om dingen goed uit te leggen. Daarnaast is ze geduldig en een luisterend oor als het nodig is.

Een goed functionerend team is van groot belang, want alleen op die manier krijgen de gasten de beste ervaring. Nini ervaart het als een groot compliment als de gasten aangeven hoe vriendelijk en vrolijk ze de bediening vinden.

“Het is belangrijk dat je uitstraalt dat je je werk leuk vindt”, zegt Nini. “Als je dat niet voelt, dan zit je waarschijnlijk niet op de goede werkplek. Want het is keihard werken in de horeca.”

Ze vraagt haar team altijd wat voor ervaring ze zelf willen hebben als gast in de horeca. Door die visualisatie begrijpen ze nog beter het belang van de manier waarop ze zich opstellen.

Waar komt haar passie voor de horeca vandaan?

Van nature houdt Nini ervan om voor mensen te zorgen. Voor familie en vrienden pakt ze altijd groots uit als ze een etentje organiseert. Het leek haar altijd leuk om op het strand te werken, maar ze woonde ver van de kust. Haar droom was om als private chef aan de slag te gaan bij mensen thuis.

Nini wilde twee passies combineren: koken en contact met mensen. Toen ze naar Haarlem verhuisde voor een opleiding tot vegetarisch kok, was het strand opeens heel dichtbij. Om alle facetten van de horeca te verkennen, besloot ze eerst aan de voorkant te gaan werken als floormanager. De rol van hostess bleek haar op het lijf geschreven. “Dit was wat ik echt wilde. In de buitenlucht werken tussen mensen die genieten van heerlijk eten en drinken. Zelf koken werd minder belangrijk”, zegt Nini.

Ze luistert graag naar de verhalen van de gasten en onthoudt daardoor goed hun gezichten. Bij een volgend bezoek aan Club Cabo worden gasten door Nini dan ook enthousiast begroet. Dat wordt erg gewaardeerd.

“Geniet van wat je samen met je collega’s neerzet.” – TOPPR van de maand juni: Nini de Jongh

Wat doet Nini het liefst op een vrije, zonnige dag?

Dan zit ze lekker op het strand. Ze vindt het heerlijk om op het strand te werken, maar nog fijner om met een drankje in de zon niets te hoeven doen. “Lekker genieten van eten en drinken en me door vrolijke bediening laten verzorgen. Dat is mijn ideale zomerdag.”

Als TIPPR willen we Nini feliciteren dat zij de TOPPR van juni is. Er zullen er in 2023 nog 6 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Lees hier meer over het TOPPR initiatief.

Bij TIPPR zien we hoe hard mensen in de horeca werken, dat waarderen we enorm. Daarom willen we deze zomer horecamedewerkers in de watten leggen als gast bij Club Cabo. Met een kortingsactie en een VIP behandeling kun je heerlijk achterover leunen en genieten van de vibe die je normaalgesproken zelf creëert.

TOPPR's 2023

TOPPR’s van 2023

Iedere maand wordt er een TOPPR in het zonnetje gezet. Zo ook in januari, februari, maart en april. Lees meer over Rick GresnightJennifer van Kouwen, Max ten Kate, Kevin Raes en Tess van der Meer.

Ook een TOPPR nomineren?

Wil jij een horeca TOPPR in het zonnetje zetten? Meld deze persoon aan via de website van TIPPR en wie weet wordt hij of zij de volgende TOPPR.