Horeca TOPPR juli 2023
TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR juli 2023: Helen Moonen - Arnold's Choice

Aangeboden door: Horecava
maandag, 31 juli 2023

Helen Moonen zet zich met hart en ziel in bij Arnold’s Choice in Den Bosch. Of ze nu kookt, een bezorgplanning maakt of eten rondbrengt, ze weet altijd de rust te bewaren. Helen is een waardevolle en onmisbare kracht in haar team. Om die reden is zij deze maand gekozen tot TOPPR van de maand juli.

Waar haalt Helen haar energie vandaan en hoe motiveert ze haar collega’s?

Werken bij Arnold’s Choice vraagt om een flexibele instelling en dat is precies waar Helen energie van krijgt. De ene dag staat ze meer in de keuken, de andere zit ze veel op de fiets om bestellingen te bezorgen. Geen dag is hetzelfde. Juist die onvoorspelbaarheid en afwisseling maken voor haar het werk leuk. Zelfs wanneer er een hoop bestellingen tegelijk binnenkomen weet ze de rust te bewaren. “Het kan niet allemaal tegelijk, dus begin ik gewoon bij het begin en focus mij daar op”, vertelt Helen Moonen die verkozen is tot de TOPPR van juli.

Wanneer ze merkt dat een collega last heeft van de werkdruk, dan laat zij zien hoe ze het werk stap voor stap uitvoert. Helen geniet van verschillende dingen in de horeca, bijvoorbeeld een spitsuur op werk waar ze zich samen met haar team soepel doorheen slaat. Of een klant die een bestelling aanneemt en zegt hoe lekker het eten ruikt. De wind door haar haren als ze op de fiets een bezorging doet. En het meedenken over nieuwe recepten voor hamburgers, die eigenaar Arnold Berg in de keuken creëert.

Waar komt haar passie voor dit werk vandaan?

Als kind vond Helen het al leuk om samen met haar vader in de keuken iets lekkers te koken. Ze vergaapte zich aan alle specerijen die ze in de keukenlaadjes vond. Na het eten daagde ze zichzelf uit om zoveel mogelijk borden tegelijk naar de keuken te dragen.

Werken in de horeca was een logische stap. Toen ze als bijbaan ging afwassen in een restaurant vond ze het geweldig dat ze soms andere taken kreeg, zoals serveren en drankjes maken. Ook het sociale aspect gaf haar energie. Het belang van energie ontdekte ze toen ze op haar zestiende een burn-out kreeg. Een zware periode in haar leven, maar ze leerde zichzelf wel nog beter kennen.

Wat voor tip heeft Helen voor mensen die in de horeca werken?

“Bewaak je grenzen, want alleen op die manier hou je het werk in de horeca vol”, tipt Helen. “Een werkgever heeft niets aan een medewerker die zichzelf over de kop werkt en in een burn-out belandt. Je kunt beter op tijd rust nemen, dan dat je helemaal niets meer kunt.”

Door haar burn-out weet Helen goed waar haar grenzen liggen en hoe ze die kan bewaken. Helen voelt andere mensen ook goed aan. Heeft een collega het moeilijk dan is zij een luisterend oor. Is iemand druk dan geeft ze diegene bewust de ruimte. En wanneer ze tijd heeft, maakt ze graag een praatje met de klanten. “Met de vaste klanten bouw je toch een beetje een band op.”

“Bewaak je grenzen, want alleen op die manier hou je het werk in de horeca vol.” – TOPPR van de maand juli: Helen Moonen

Horeca VIP behandeling

Bij TIPPR zien we hoe hard mensen in de horeca werken, dat waarderen we enorm. Daarom willen we deze zomer horecamedewerkers in de watten leggen als gast bij Club Cabo. Met een kortingsactie en een VIP behandeling kun je heerlijk achterover leunen en genieten van de vibe die je normaalgesproken zelf creëert. Klik hier voor meer informatie als je een Horeca VIP behandeling wil?

Als Horecava willen we Helen feliciteren dat zij de TOPPR van juli is. Er zullen er in 2023 nog 5 volgen voordat tijdens Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekend wordt gemaakt. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief? Dat kan via deze pagina.

TOPPRs 2023

TOPPR’s van 2023

Iedere maand wordt er een TOPPR in het zonnetje gezet. Zo ook in de eerdere maanden van 2023. Lees meer over Rick GresnightJennifer van Kouwen, Max ten Kate, Kevin RaesTess van der Meer en Nini de Jongh

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt. Wil jij ook een horeca TOPPR in het zonnetje zetten? Meld deze persoon aan via de website van TIPPR en wie weet wordt hij of zij de volgende TOPPR.