TOPPR van de maand augustus: Alina Lucia Cichozki
TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR augustus 2023: Alina Lucia Cichozki - Flying Dutchmen Cocktails

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 31 augustus 2023

Als bartender stelt Alina Lucia Cichozki de mooiste cocktails samen bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Haar kennis, kunde en collegialiteit maken haar de TOPPR van de maand augustus. Alina is een duizendpoot die naast cocktails shaken ook met haar camera de sociale media van de cocktailbar voor haar rekening neemt.

Op wat voor manier ondersteunt Alina haar collega’s?

De cocktails bij Flying Dutchmen Cocktails zijn niet pre-batched. Dat wil zeggen dat de ingrediënten on the spot vers worden bereid. Hierdoor leerde Alina, TOPPR van de maand augustus, in korte tijd de recepten van de klassieke cocktails goed kennen. Voor bartenders, die niet gewend zijn om zo te werken, is het even schakelen. Maar als ze het eenmaal onder de knie hebben is het ontzettend leuk en interessant om te werken met pure ingrediënten. “Je bent echt iets aan het creëren’, zegt Alina. “En ik vind het leuk om mijn kennis aan nieuwe collega’s door te geven.”

Op drukke dagen is deze manier van werken soms een uitdaging. Want stel maar eens snel en op elegante wijze een cocktail samen als er veel mensen staan te wachten. Het lukt Alina op deze stressvolle momenten de rust te bewaren. “Het heeft geen zin om me druk te maken”, vertelt ze. “De rij wordt er niet korter door en ik zou dan juist fouten gaan maken.” Wanneer ze ziet dat de drukte een collega te veel wordt, spreekt ze een bemoedigend woord of springt ze bij als ze daar de tijd voor heeft. Daarnaast letten de bartenders goed op elkaar. Ze zorgen als team dat er voldoende water wordt gedronken en dat af en toe wordt gerust.

Waarom koos Alina ervoor om bij Flying Dutchmen Cocktails te gaan werken?

Het internationale karakter van de cocktailbar trok haar. “Hier komen verschillende culturen, creativiteit en passie samen. Ik voelde me er meteen thuis”, vertelt ze. De Duitse Alina verhuisde voor haar studie Media & Cultuur naar Amsterdam in juni 2021. Een maand later startte ze, naast haar studie, als bartender bij Flying Dutchmen Cocktails.

In het Duitse Potsdam had ze als barmedewerker gewerkt in de horeca, maar met het maken van cocktails had ze niet veel ervaring. “Werken bij Flying Dutchmen Cocktails is van een totaal andere orde”, vertelt ze. “Hier wordt gewerkt met versgeperst sap en meer dan 800 verschillende flessen. De (neo)klassieke cocktails staan hier in de spotlight. Prachtige dranken waar veel over valt te vertellen. Iets dat ik dan ook graag doe als daar tijd voor is.”

Naast het cocktail shaken legt Alina de cocktails en haar enthousiaste collega’s vast met haar camera voor Instagram. Die afwisseling vindt ze geweldig. Daarnaast geniet ze van de uitstapjes met haar team aan beroemde cocktailbars in het buitenland. Een van haar mooiste ervaringen was haar deelname aan Tales of the Cocktail in New Orleans, de wereldberoemde cocktail conferentie.

“Steun collega’s als het nodig is en leer van elkaar” – TOPPR van de maand augustus: Alina Lucia Cichozki

Wat voor tip heeft Alina voor mensen die in de horeca werken?

Zie het werken in de horeca als een teamsport tipt Alina. “Je hebt allemaal hetzelfde doel, namelijk een mooie ervaring verzorgen voor de gasten. Steun collega’s als het nodig is en leer van elkaar. Dat werkt inspirerend en creëert positieve en creatieve energie. Ieder heeft zijn eigen stijl en er is vaak niet één manier waarop dingen moeten gebeuren. Kijk wat voor jou werkt en geniet van wat jij neerzet.”

Horeca VIP behandeling

Bij TIPPR zien we hoe hard mensen in de horeca werken, dat waarderen we enorm. Daarom willen we deze zomer horecamedewerkers in de watten leggen als gast bij Club Cabo. Met een kortingsactie en een VIP behandeling kun je heerlijk achterover leunen en genieten van de vibe die je normaalgesproken zelf creëert. Klik hier voor meer informatie als je een Horeca VIP behandeling wil?

Als Horecava willen we Alina feliciteren dat zij de TOPPR van augustus is. Er zullen er in 2023 nog 4 volgen voordat tijdens Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekend wordt gemaakt. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief? Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief? Dat kan via deze pagina.

TOPPRs 2023 - augustus

TOPPR’s van 2023

Iedere maand wordt er een TOPPR in het zonnetje gezet. Zo ook in de eerdere maanden van 2023. Lees meer over Rick GresnightJennifer van Kouwen, Max ten Kate, Kevin RaesTess van der MeerNini de Jongh en Helen Moonen

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt. Wil jij ook een horeca TOPPR in het zonnetje zetten? Meld deze persoon aan via de website van TIPPR en wie weet wordt hij of zij de volgende TOPPR.