TOPPR februari 2024: Geurt Jan Heikamp - de Koning van Denemarken
TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR februari 2024: Geurt Jan Heikamp - de Koning van Denemarken

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 29 februari 2024

Kom je eten bij café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen, dan maakt gastheer Geurt Jan Heikamp er een feestelijke beleving van. Hij toont interesse, neemt initiatief en wil elke dag leren. Niet voor niets is Geurt Jan verkozen tot TOPPR van de maand februari.

Hoe zorgt Geurt Jan voor een mooie ervaring?

Geurt Jan kan van nature goed naar mensen luisteren en vind het leuk om het anderen naar de zin te maken. Dat geeft hem veel plezier in het werk. Het gastcontact vindt hij erg belangrijk. Hij ontmoet graag verschillende soorten mensen.

“Ik vraag hoe het met de gasten gaat als ik ze al ken en informeer naar onderwerpen waar we eerder over hebben gesproken. Nieuwe gasten benader ik heel open, zodat ze zich meteen thuis voelen.” Hij voelt goed aan wanneer er ruimte is voor humor en hij wil alle vragen beantwoorden.

Geurt Jan luistert goed naar de wensen van de gasten en doet regelmatig net wat extra om de beleving bijzonder te maken. Zoals een proeverij van soorten port met een gast die nog geen kennis had van deze drank. “De smaak van het eten wordt voor een deel gevoed door de ambiance.”


"NIEUWE GASTEN BENADER IK HEEL OPEN, ZODAT ZE ZICH METEEN THUIS VOELEN"

Waar is zijn passie voor de horeca ontstaan?

“Mijn interesse voor de horeca groeide doordat het voor mij onbekend was,” vertelt Geurt Jan. Vroeger ging hij bijna nooit uiteten met zijn ouders. “Ik was zeer benieuwd hoe het er in een restaurant aan toeging.”

Naast zijn studie aan de Pabo begon hij zes-en-een-half jaar geleden als afwasser bij café-restaurant de Koning van Denemarken. Hij keek goed hoe er met borden werd gelopen en hoe zijn collega’s omgingen met de gasten. Die interactie met mensen sprak hem aan.

Nadat hij de kans kreeg om zelf ook met borden te lopen en ervaring opdeed achter de bar, kreeg hij een baan in de bediening. Inmiddels gaat hij zelf graag uiteten in een restaurant en leert hij ook als gast wat een avondje uit tot een mooie ervaring maakt.

Werken in de horeca blijkt zo goed bij hem te passen, dat hij nu naast zijn werk in de bediening maar een dag voor de klas staat. De rollen zijn dus omgedraaid. Door zijn leergierige inborst krijgt hij steeds meer bevoegdheden en werkt hij zich steeds verder op in het bedrijf.

Een tip van Geurt Jan voor horecamedewerkers

Werken voor de Koning van Denemarken ervaart Geurt Jan als onderdeel zijn van één grote familie. Op zijn beurt zorgt hij dat nieuwe medewerkers zich meteen welkom voelen. Die gezellige sfeer zorg voor enthousiast personeel en een fijne werksfeer.


"BLIJF NIEUWSGIERIG ZO KRIJG JE STEEDS MEER INZICHT IN WAT GASTEN NODIG HEBBEN."

“Blijf nieuwsgierig en kijk wat er om je heen gebeurt. Onderzoek waarom gasten om specifieke dingen vragen. Op die manier krijg je steeds meer inzicht in wat gasten nodig hebben. Je kunt ze van daaruit geven wat ze willen of prikkelen om iets nieuws te proberen,” tipt Geurt Jan. “Door veel te vragen, blijf je leren, en blijft het werk leuk en interessant. Daarnaast vinden de gasten het ook prettig als de gastheer weet wat hij serveert en waar hij het over heeft.”


Nomineer jouw TOPPR

De harde werkethiek van horecamedewerkers verdient waardering en daarom zet TIPPR elke maand een horecamedewerker in het zonnetje. Wil jij een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Ga naar de website van TIPPR en meld jouw TOPPR aan!

Horeca TOPPR's 2024

Als Horecava feliciteren wij Geurt Jan als TOPPR van februari. Hij is de tweede TOPPR van 2024 en zal kans maken op de titel TOPPR van 2024 die uitgereikt wordt tijdens Horecava 2025! Bekijk welke TOPPRs er in 2024 nog meer in het zonnetje zijn gezet en dus kans maken. Eind van het jaar kun jij stemmen op jouw favoriet! 

Meer weten over het TOPPR initiatief? Dat kan hier.