Toekomst proof en ecologisch linnen

Aangeboden door: Horecava
zondag, 18 augustus 2019

Je loopt als het ware een hotel binnen bij Hotel World op de Horecava. Je vindt hier geen stands, geen hokjes en geen individuele producten, maar beleving en echte gastvrijheid. Verschillende partners uit de branche zetten deze bijzondere wereld neer. Wat zijn de trends op dit moment? Met een aantal Hotel World partners lichten we drie trends uit:

Toekomst proof en ecologisch linnen

Linnengoed, geen hotel kan zonder. Maar welke keuzes zijn hierin van belang en welk mogelijkheden zijn er? Star Linen is een gerenommeerde horecatextiel leverancier die niet alleen kwalitatief hoogwaardige horecatextiel levert, maar ook meedenkt met de onderneming.

Start Linen is elk jaar te vinden op Horecava (bij Hotel World) en ook komende editie in 2020 werken ze als partner mee aan het concept. Omdat zij alles per opdracht laten confectioneren zijn zij in staat om concepten op maat te leveren, zo ook voor de Horecava. Door in te spelen op de wensen en behoeften van de gasten doe ze er alles aan om het hotel te onderscheidend te maken van de rest.

Star Linen werkt daarom uitsluitend samen met enkel gecertificeerde fabrikanten die de garanderen alleen met verantwoorde bedrijven te samenwerken. Ze promoten Eco en Fairtrade gecertificeerd textiel en de ontwikkeling van gerecycled polyester. Daarnaast streven ze naar de Code of Conduct die scherpe criteria heeft en focust op de nalevering van (lokale) wet- en regelgeving én geef specifieke aandacht aan de werkomstandigheden van de werknemer. Daarnaast is Star Linen begonnen met een herbebossing programma in India, indien je klant bent bij Star Linen bent dan doe je mee aan het herbebossing programma.

Naast duurzaamheid richt Star Linen zich ook op nieuwe technologieën. Wij zijn er van overtuigd dat binnen 10 tot 15 jaar al het textiel voorzien gaat worden van computer chips de zogeheten R.F.I.D. chip (Radio-frequency identification ). Deze intelligente chip gaat bijdragen aan nuttige management informatie, data kan gescand worden op basis van aantallen, levensduur en frequentie aantal bewassingen. Star Linen heeft de mogelijkheid om deze chip mee te laten confectioneren in de zoomranden van jouw artikel. Op dit moment worden hier nog enkele tests mee gedraaid en het is nog even wachten wanneer de markt klaar is voor deze nieuwe technologie.

Maar Star Linen is er in ieder geval alvast klaar voor om deze chips in te brengen in al uw artikelen
Je gasten nog lekkerder en verantwoorder laten slapen? Bekijk meer op www.starlinen.nl

Horecava - toekomst proof en ecologisch linnen hotel

Toptrends in de fitnessbranche voor de ultieme hotel fitness

De Worldwide Survey of Fitness Trends is een jaarlijks terugkerend onderzoek, welke al jaren de fitnesstrends in kaart brengt en heeft voorspeld. We hebben de belangrijkste trends voor jou op een rij gezet:

Wearable Technology

Wearables – ook wel bekend als draagbare technologie – omvatten fitness trackers, smartwatches, hartslag monitors en GPS tracking-systemen, zoals fitness- en activiteit-trackers van Apple, Google, TomTom en Fitbit. Deze apparaten kunnen gegevens meten als actuele hartslag, verbruikte calorieën en inactieve tijd.

Group Training

Groepsfitness instructeurs motiveren én trainen individuen door persoonlijke groepsfitnesslessen (> vijf deelnemers). De groepslessen zijn zo vormgegeven dat het effectieve, motiverende sessies zijn voor zowel beginnende- als ervaren sporters.

High-Intensity Interval Training (HIIT)

HIIT trainingsprogramma’s bestaan uit korte intensiteitspieken, gevolgd door een korte periode van rust. De nadruk ligt op hogere intensiteiten (meer dan 90%), waarna een periode van rust en herstel volgt.

Bodyweight Training

Een combinatie van krachttraining en neuromotorische bewegingen met behulp van meerdere bewegingsvlakken; Bodyweight programma’s gaan over het gebruik van het lichaamsgewicht als training. Bij bodyweight training wordt vaak, niet of nauwelijks met materialen getraind, waardoor het een voordelige en functionele manier is om effectief te trainen.

Vertaalslag naar de hotellerie

Bovenstaande trends staan al meerdere jaren in de top 20 en Matrix Fitness speelt hierop in: van het design van de toestellen tot exclusieve programmering. Ook bij het adviseren van de inrichting van een fitnessruimte binnen de hotellerie, wordt rekening gehouden met hoe mensen vandaag de dag sporten. Steeds meer hotels richten hun fitnessruimte in als een kleine club en activeren de club met Personal Trainers. Ook paramedische kennis kan hierbij gebruikt worden door een fysiotherapeut praktijk te laten houden. Het aanbieden van lessen in de ochtend of avonduren wordt gewaardeerd door hotelgasten en brengen extra opbrengsten naar het hotel.

Wie is Matrix Fitness

Matrix Fitness is de grootste fabrikant van professionele fitness-toestellen in Nederland. Bij Matrix Fitness werken we ons elke dag in het zweet voor het beste resultaat voor de bedrijven die hun fitnessfaciliteiten aan ons toevertrouwen. Daarbij mikken we op kwaliteit, service, productontwikkeling, innovatie en klantgerichtheid. We doen méér dan alleen topkwaliteit toestellen leveren. We helpen ondernemers met het ontwerp van hun ruimte, de inrichting, financiële vraagstukken, training van hun personeel en marketingmogelijkheden.

Ervaar zelf wat Matrix Fitness kan betekenen voor jouw onderneming. Kijk op www.matrixmembers.nl

Horecava - toekomst proof en ecologisch linnen hotel fitness

365 dagen een buitengevoel voor je gasten

De trend van dit moment is om het hele jaar te genieten van het buitenleven. De oplossing hiervoor is het overkappen van het terras, en deze overkapping eventueel uitbreiden tot een tuinkamer. Onder een tuinkamer verstaan we eigenlijk een overkapping die is voorzien van schuifwanden, zodat je de overkapping helemaal kan afsluiten en dit een extra leefruimte wordt waar je elk seizoen in kan vertoeven.

Omdat de warme dagen in Nederland steeds vaker voor komen wordt de tuinkamer steeds vaker aangeschaft in combinatie met zonwering, zoals een zogenaamde onderdakzonwering of screen. De grote voordelen van een tuinkamer zijn dat je het hele jaar kan genieten van het buitenleven, je een extra leefruimte creëert en het een meerwaarde geeft voor de gast.

Kijk wat Van Beem jou kan bieden op www.vanbeem.nl

Horecava - toekomst proof en ecologisch linnen buitengevoel