SVH neemt weer examens af binnen richtlijnen RIVM

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 12 mei 2020

Op 15 maart heeft SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), naar aanleiding van de sluiting van de horeca en het onderwijs, besloten om alle examens tijdelijk stop te zetten. Inmiddels is duidelijk wat de richtlijnen vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn voor examens in het onderwijs. Binnen die richtlijnen gaan de meeste SVH-examens weer van start. In dit bericht lees je welke examens weer afgenomen kunnen worden.

SVH heeft alle examens beoordeeld en de meeste examens kunnen weer afgenomen worden, al dan niet in aangepaste vorm. Uitgangspunten hierbij zijn volksgezondheid en de borging van de diplomawaarde. De aanpassingen in de examens zitten met name in de maximale groepsgrootte, de routing tijdens het examen en deels op inhoud. Kandidaten met ziekteverschijnselen (verkoudheid, koorts, kortademigheid) worden bij alle examens geweigerd door de examinatoren.

SVH Sociale Hygiëne

De examens SVH Sociale Hygiëne worden weer afgenomen. De computerexamens worden in alle talen weer afgenomen via de desbetreffende aanbieder. Ook wordt het mondeling examen SVH Sociale Hygiëne (Nederlands, Engels en met tolk) weer afgenomen op het SVH-kantoor in Zoetermeer. De nieuwe richtlijnen voor de mondelinge examens vind je bij het betreffende product op de website van SVH. Ook is het mogelijk om via een opleider een online thuiscursus te volgen. Het examen vindt dan plaats op een examenlocatie die de opleider bij SVH bestelt.

SVH Leermeester

Bijna alle onderdelen van het examen SVH Leermeester worden weer afgenomen: computerexamen SVH Leermeester theorie, mondeling examen SVH Leermeester theorie (op het SVH-kantoor in Zoetermeer) en het examen SVH Portfolio. De nieuwe richtlijnen vind je bij het betreffende product op svh.nl. Alleen het examen SVH Coachen & Begeleiden (praktijkexamen) kan nog niet worden afgenomen. Het is wel mogelijk om via een opleider een online thuiscursus te volgen. Het totale examen SVH Leermeester (Theorie, Portfolio en Coachen & Begeleiden) vindt dan plaats op een examenlocatie die de opleider bij SVH bestelt.

SVH Horecaportier

Het theorie-examen SVH Horecaportier wordt weer afgenomen. Zowel het computerexamen SVH Horecaportier als het mondeling examen SVH Horecaportier (op het SVH-kantoor in Zoetermeer). De nieuwe richtlijnen vind je bij het betreffende product op svh.nl. Het praktijkexamen SVH Horecaportier kan nog niet worden afgenomen i.v.m. de anderhalve meter die niet gegarandeerd kan worden.

SVH Beroepsexamens

De meeste beroepsexamens (examens die leiden tot branchediploma’s voor bijvoorbeeld kok) worden weer afgenomen. Echter kunnen alleen opleiders deze beroepsexamens afnemen. Neem daarvoor contact op met een (branche-erkende) opleider (te vinden op www.horeca.nl) om een opleiding inclusief examen te boeken. De volgende beroepsexamens worden afgenomen:

SVH Keukenexamens

Examen SVH Pizzaiolo
Examen SVH Keukenassistent
Examen SVH Kok (niveau 2) Let op: er worden geen herexamens afgenomen!
Examen SVH Zelfstandig werkend kok (niveau 3) Let op: er worden geen herexamens afgenomen!

SVH Bedieningsassistent

Examen SVH Bedieningsassistent

SVH Drankenexamens

Examen SVH Cocktails
Examen SVH Wijn 2
Examen SVH Wijn 3
Examen SVH Vinoloog/Sommelier
Examen SVH Bier 1