Food en Wine Start-ups en Innovatie

Start-up in the spotlight: Max’s Organic Mints

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 17 juni 2020

Duurzame mintjes die de Out Of Home markt veroveren. Max’s Organic Mints zijn echte mints on a mission; lekkere, biologische én 100% natuurlijke mintjes die worden verpakt door een sociale werkplaats in oneindig recyclebare blikjes!

Max’s Organic Mints stonden afgelopen jaar op het Start-upLAB op Horecava, pitchten voor grossiers, ze hadden zelfs grote internationale plannen én waren klaar om hun distributie in het Out Of Home segment te verbeteren. Een half jaar na de beurs spreken we Floor Van der Steen, Co-founder van Max’s Organic Mints.

Begin 2017 begonnen Floor en haar vader Pieter met Max’s Organic Mints. Hij vanuit zijn achtergrond in zoetwaren en Floor vanuit haar achtergrond in duurzame voeding. ‘Samen wilden we mensen helpen op gemakkelijke wijze kleine betere (duurzamere) voedingskeuzes te maken, omdat we ervan overtuigd zijn dat vele kleine goede keuzes samen een groot verschil kunnen maken.’ Begint ze.

Focus naar Out Of Home markt

‘We begonnen in eerste instantie in het bio-retail kanaal, bij bijvoorbeeld Marqt, Ekoplaza en Landmarkt. Na het eerste jaar testen en het tweede jaar hard werken aan ons assortiment, hebben we in 2019 onze eerste exportstappen gezet. Ineens waren we verkrijgbaar in verschillende landen, van de Starbucks in Polen tot de Carrefour in Dubai. Ontzettend gaaf natuurlijk, maar in Nederland waren we nog niet goed genoeg vertegenwoordigd. Daarom was in 2020 onze grootste focus om de distributie van Max’s Mints in het Out Of Home kanaal te verbeteren. Daar waar mensen onderweg zijn, wel een verfrissing kunnen gebruiken én niet perse van nature al duurzame boodschappen doen.’

Deelnemen aan het Horecava Start-upLAB

Deelnemen aan het Start-upLAB op Horecava was niet alleen heel leuk voor het mintbedrijf, ook kregen ze veel positieve reacties van ondernemers. ‘Dat geeft massa’s energie. Als we kijken naar wat het ons heeft opgeleverd dan zien we dat met name de pitches super relevant voor ons zijn geweest. Zo zijn we onder andere in contact met Lekkerland gekomen! Dat was nooit gelukt als we geen podium hadden gekregen van Horecava. Verder worden er nog verschillende gesprekken gevoerd en zien we altijd dat het tijd nodig heeft voordat de zaadjes die op een beurs worden geplant tot bloei komen.’

Uitstel, maar geen afstel

Ondanks een mooi product, een goede beurs en veel goede contacten bleef het toch spannend toen de branche vanwege Corona dicht ging: ‘Ja, we merkten de impact. Een aantal serieuze potentiële klanten stelden de introductie van Max’s Mints in hun assortiment uit, dan baal je wel even…’. Gelukkig was er ook genoeg goed nieuws, zo is bijvoorbeeld de samenwerking met Lekkerland inmiddels van start gegaan. ‘We liggen sinds enkele weken via hen bij zo’n 100 locaties zoals onder andere verschillende tankstations. Super cool dat in deze tijden er toch Out Of Home bedrijven zijn die het aandurven,’ vertelt Floor enthousiast.

Aantrekkende markt

Nu de Corona-maatregelen iets versoepelen zien ze bij Max’s Organic Mints ook dat de markt weer aantrekt: ‘We hebben in april niet de piek gehad die we verwacht hadden, maar het lijkt er sterk op dat we die nu na de zomer krijgen. We merken dat er steeds meer partijen op zoek zijn naar vernieuwing en vooral verduurzaming. Verkopende partijen en ook consumenten.’

Dat biedt kansen, en gelukkig lopen er nog volop gesprekken met verdere nieuwe klanten: ‘Het waren spannende tijden, maar juist dan moet je de moed niet laten zakken en je voorbereiden op betere tijden.’ Sluit Floor positief af.