Rotterdamse hotels blij met scenario B songfestival

Aangeboden door: ANP
donderdag, 4 februari 2021

Rotterdamse hotels zijn blij dat het Eurovisiesongfestival in aangepaste vorm kan doorgaan en zij de deelnemers, hun delegaties en pers kunnen ontvangen.

De organisatie van het Eurovisiesongfestival liet woensdag weten voor het hoogst haalbare scenario B te gaan, waarin alle deelnemers onder strikte maatregelen naar Rotterdam komen. “De artiesten, landendelegaties en pers zijn voor ons een belangrijke groep”, laat Roel Dusseldorp, voorzitter van de Stichting Rotterdamse Hotel Combinatie weten. “Die kamers hebben we al twee jaar in de boeken staan dus het is fijn als dat vooralsnog doorgaat.” Rotterdamse hotels hebben in totaal drieduizend kamers beschikbaar voor de deelnemers, hun entourage en journalisten.

Publiek

Dusseldorp noemt het makkelijker om van een scenario B naar C, een songfestival met reisbeperkingen, te gaan dan andersom. “Naast de euro’s op korte termijn is dit ook beter voor de stadspromotie op lange termijn en komt Rotterdam met dit scenario het beste uit de verf.”

De organisatie sluit ook een songfestival met publiek nog niet uit, maar mensen die al een kaartje hebben bemachtigd moeten dat inleveren en krijgen hun geld terug. Dat is ook te merken aan de hotelboekingen: volgens Dusseldorp zijn er naast de landendelegaties nog geen extra boekingen gedaan. “Het is heel logisch dat mensen daar nog mee wachten totdat er meer duidelijkheid is of ze er wel bij mogen zijn.”