Innovatie is nieuwe doelgroep kunnen aanspreken

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 3 november 2021

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Ronald van den Noord | Hospitality manager bij HMSHost Schiphol | Horeca | Al 11 jaar jurylid van Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage

Waarom ben je jurylid van de HIA?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in nieuwe producten en initiatieven binnen de horeca, er met vakgenoten naar mogen kijken en innovaties beoordelen is echt erg leuk.

Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren? En waarom?

Poeh dat is en lastige, vaak is een innovatie (binnen F&B) gerelateerd aan een bestaand product op een andere wijze uitgevoerd.

De yellowtail kingfish welke door Kingfish in Zeeland wordt gekweekt heeft veel indruk gemaakt met zowel de werkwijze als de kwaliteit van het product zelf.

Wat betekent innovatie voor jou?

Innovatie binnen de F&B is zoals gezegd anders als binnen de meeste andere categorieën van de HIA, maar als een product bestaand/verbeterd of geheel nieuw en uniek, een nieuwe of bestaande doelgroep kan aanspreken is dat heel knap in deze wereld waarin consumenten steeds bewuster worden van wat er verkrijgbaar is.

Waar moet een product/ dienst voor jou (naast innovatief zijn) minimaal aan voldoen? En waarom?

De bestaande criteria die voor de innovaties gelden zijn altijd de leidraad bij de beoordeling van elk product, persoonlijk kijk ik graag naar de innovator zelf, welke drijfveer, overtuiging, passie zit erachter en is er naast de ontwikkeling van het product ook aandacht voor de uitvoering en haalbaarheid om het in de markt te zetten.

Wat heb je geleerd / opgestoken van al die jaren dat je HIA jurylid bent?

Ik leer elk jaar veel van mijn mede jury leden die elk op een geheel eigen wijze inzichten en kennis delen over inzenders en hun producten.

Het blijft erg leuk om te zien dat er veel ondernemers bezig blijven met ontwikkeling en streven naar een uniek product.

Waar zou jij nou wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?

Ik vind deze vraag moeilijk te beantwoorden, de horeca is zó divers in al zijn facetten, laat dat alsjeblieft zo blijven, innovaties dienen zich vanzelf aan voor die mensen die er voor open staan.

Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?

Ik kan geen namen noemen maar elke ondernemer die met overtuiging en passie een nieuw product of dienst ontwikkeld dat aanspreekt en voldoet aan de criteria om innovatief te mogen heten moet zeker meedoen aan deze competitie.

Het geeft je inzicht in hoe anderen je product zullen ontvangen, het is leuk om mee te doen en genereerd publiciteit en naamsbekendheid alleen al door deelname!

Inschrijven Horecava Innovation Award?

Jouw innovatie ook een droomstart geven? Schrijf je hieronder in voor de Horecava Innovation Award!

Ja, ik ben al Horecava exposant en wil inschrijven voor de HIA
Ja, ik wil me inschrijven voor de HIA, maar ben geen Horecava exposant