Nieuwe naam en categorieën voor Lekkerste Wedstrijden

Aangeboden door: Horecava
maandag, 13 september 2021

Stichting de Lekkerste Wedstrijden introduceert een nieuwe naam én een aantal nieuwe categorieën. De categorieën krijgen zo meer ruimte en zowel de deelnemers als de wedstrijd zelf meer erkenning.

Tijdens Horecava 2022 is ook Stichting de Lekkerste Wedstrijden weer aanwezig. Deze editie organiseren ze in totaal acht wedstrijden op 10, 11, 12 en 13 januari. Per dag vinden er twee wedstrijden plaats in het Fast Service segment. Door per dag maar twee wedstrijden te organiseren wil Stichting Lekkerste Wedstrijden meer ruimte bieden aan de wedstrijden. “We kiezen voor een beperkt aantal wedstrijden om daarmee elke competitie de juiste aandacht te geven”, zegt Bernd Beekman, manager van de Lekkerste Wedstrijden.

Drie nieuwe categorieën

De organisatie introduceert drie nieuwe categorieën in 2022. De hamburgerwedstrijd krijgt een vegan variant, een toevoeging die inspeelt op de langdurige trend van plantaardige gerechten. Er komt een Italiaanse dag met een pastawedstrijd en een pizzawedstrijd. Die laatste categorie organiseert Stichting de Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Pizza Profs.

Ronals biermans winnaar lekkerste wedstrijden

Meervoudig winnaar Roland Biermans tijdens de Lekkerste Wedstrijden in 2020

Nieuwe naam met aanzien

Naast de drie nieuwe categorieën krijgt het evenement ook een nieuwe naam: het Nederlands Kampioenschap. Kandidaten die zich inschrijven, doen vanaf nu mee aan het Nederlands Kampioenschap. Beekman: “Daarmee willen we het evenement en de deelnemers het aanzien geven die ze al jaren verdienen.” Alleen de wedstrijd Lekker Anders behoudt zijn naam. “Want die moet gewoon lekker anders blijven.”

De wedstrijden op Horecava 2022

  • NK Lekkerste Broodje
  • NK Lekkerste Burger
  • NK Loaded Fries
  • NK Pannenkoeken bakken
  • NK Lekkerste Pasta
  • NK Pizza bakken
  • NK Lekkerste Vegan Burger
  • Lekker Anders

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven op de website van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.