Food en Wine Start-ups en Innovatie

Marleen Basart van BitesWeLove

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 27 september 2019

Ik ben Marleen Basart. 35 jaar, ondernemer, oprichter van BitesWeLove en moeder van Puck en Kobe. Ik ben gek op goed eten en heb passie voor retail en productontwikkeling.

Vertel Marleen, wie ben je?

Ik ben Marleen Basart. 35 jaar, ondernemer, oprichter van BitesWeLove en moeder van Puck en Kobe. Ik ben gek op goed eten en heb passie voor retail en productontwikkeling. Ik geloof dat wat je eet voor groot deel bepaalt hoe je je voelt en hoe je functioneert. Daarom maak ik met BitesWeLove gezonde tussendoortjes bomvol smaak. 

Wat heb je gedaan voordat je begon met ondernemen?

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de VU en RSM en ben daarna als trainee aan de slag gegaan bij Albert Heijn waar ik onder andere verantwoordelijk was voor het seizoens-, tussendoortjes- en chips assortiment. Zes jaar geleden begon ik mijn ondernemersavontuur met de start van FoodWeLove en twee jaar later BitesWeLove.

Startup BitesWeLove - foto 2

Wanneer kwam je tot het idee om te gaan ondernemen?

Ik kom niet uit een ondernemersgezin en de keuze om mijn baan op te zeggen bij Albert Heijn werd niet enorm enthousiast ontvangen thuis. Maar ik was 28, had nog geen kids, grote dromen en een flinke dosis zelfvertrouwen. Het voelde als een logische stap. Ik was vooral bang dat als ik het niet zou doen ik het nóóit zou gaan doen.

Ik ben BitesWeLove begonnen omdat ik geloof dat het belangrijk is, ook als tussendoortje, te kiezen voor een product dat niet alleen lekker is maar ook voedzaam. Omdat je juist op die momenten dat je op zoek bent naar een snack, je een energie boost nodig hebt voor de volgende meeting, voor het sporten, of om het nog even uit te zingen tot aan het diner. Ik zag dat tussendoortjes vaak nog bomvol suiker zitten en meer vullen dan voeden. Daar wilde ik verandering in brengen. Het is mijn droom een groot internationaal merk te bouwen waarmee ik consumenten een beter alternatief kan bieden, op smaak en gezondheid. Dus dit is een mooie eerste stap.

IK ZAG DAT TUSSENDOORTJES BOMVOL SUIKER ZITTEN EN MEER VULLEN DAN VOEDEN. DAAR WILDE IK VERANDERING IN BRENGEN

Wat heb je gedaan om je bedrijf op te starten?

Voor BitesWeLove ben ik een samenwerking gestart met de broers Robert en PP Menken. Ik kende hen uit mijn tijd bij Albert Heijn en pitchte het BitesWeLove businessplan. Toen nog met voornamelijk focus op online. Zij bleken vergelijkbare plannen te hebben dus dat was een geweldige start van de samenwerking. Sinds 2 jaar is ook Liesbeth Gouwens mede-eigenaar en hebben we een team van 6 waarmee we de business runnen vanuit A’dam.

Startup BitesWeLove - foto 3

Waar sta je nu? Vertel meer over je bedrijf en producten.

We zijn inmiddels ruim 4 jaar en een aantal pivots verder. BitesWeLove begon als abonnement voor thuis-snackers en dit jaar verkopen we meer dan anderhalf miljoen bites binnen de foodservice en retail. We hebben de afgelopen jaren mooie partnerships opgebouwd met cateraars, OOH retailers, evenementenlocaties, overheidsinstanties, hotels en airlines. Hier worden onze bites aangeboden in portie- en grootverpakkingen. Daarnaast zijn we twee maanden geleden begonnen bij de Albert Heijn met de verkoop van onze stazakken.

De maanden na de zomer staan in het teken van landelijke communicatie rondom ons merk om zo nog meer mensen bekend te maken met onze bites. In oktober lanceren we een nieuw concept, waarmee we ook de meer traditionele horeca kunnen gaan bedienen. De borrelnoot 2.0, maar dan 60% minder vet, rijk aan vezels, een bron van plantaardige eiwitten en echt geweldig lekker.

Waarom moet ik hiermee aan de slag? 

Omdat de consument ‘gezond’ steeds belangrijker vindt bij het maken van een keuze, maar smaak altijd nog het belangrijkst is. Bij onze bites hoef je daar dus niet tussen te kiezen. Je kunt onze bites inmiddels op heel veel plekken kopen. Als zakelijke klant vind je ons bij de diverse groothandels. En als consument kun je ons dus vinden in bedrijfskantines, bij Albert Heijn, Marqt, NS Kiosk, in onze webshop en binnenkort ook bij Pathé en NH hotels! 

Startup BitesWeLove - foto 4

Hoe reageert de horeca op je verhaal en waar ben je trots op?

Ik ben het meest trots op de groei die we de afgelopen jaren doorgemaakt hebben en op de langere termijn samenwerkingen die we hebben. Ik vind het geweldig dat we met onze zakelijke klanten persoonlijk contact hebben en ze ons de kans geven nieuwe producten te introduceren, te leren en onszelf te ontwikkelen. 

Wat is je grootste uitdaging en waar heb je hulp bij nodig?

Ik ben op zoek naar horeca partners die samen met ons een nieuw concept willen lanceren en zo hun standaard borrelnootjes aanbod een upgrade willen geven. We introduceren namelijk een nieuw concept; Crunchy Green Peas (ja dit is een primeur!) in de smaken Smoked Paprika, Sea Salt Black Pepper en Sour Cream Jalapeno. Dit is de “borrelnoot 2.0” en de ultieme healthy snack hack, want een bron van eiwitten, rijk aan vezels en ook nog eens relatief laag in calorieën. Gezond, lekker en ook nog op een interessant prijspunt.

Startup BitesWeLove - foto 5

Dit is je kans! Wat zou je als pitch willen zeggen?

Blijf lekker bezig. Proeven is geloven, dus mochten lezers dit interessant vinden dan ontvang ik graag een mailtje en dan stuur ik je meer informatie en samples toe!

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over Marleen en BitesWeLove? Klik dan hier en neem nu snel en eenvoudig contact op met Marleen Basart.