KHN en SVH breiden e-learning aanbod verder uit

Aangeboden door: SVH
woensdag, 22 juli 2020

Door de sluiting van eet- en drinkgelegenheden kwamen circa 466.000 horecamedewerkers tussen 15 maart en 1 juni voor een groot deel thuis te zitten. Om hen tegemoet te komen, sloegen SVH en KHN aan het begin van de coronacrisis de handen ineen. Medio maart besloten beide partijen een deel van hun e-learnings gratis aan te bieden.

Door de e-learning gratis aan te bieden konden veel horecamedewerkers kennismaken met deze laagdrempelige manier van leren; in totaal werden er de afgelopen periode ruim 40.000 licenties afgenomen. Uit de positieve reacties blijkt dat de toegevoegde waarde voor horecaondernemers en hun medewerkers groot is. Daarom hebben SVH en KHN ervoor gezorgd dat KHN-leden vanaf nu kunnen kiezen uit een nóg breder aanbod!

“Juist in deze tijd is het van groot belang om te investeren in je eigen ontwikkeling én in die van je medewerkers.”

Via deze speciale e-learning modules kunnen horecamedewerkers heel gericht werken aan hun competenties op momenten dat het hen het beste uitkomt. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Juist in deze tijd is het van groot belang om te investeren in je eigen ontwikkeling én in die van je medewerkers. Goed opgeleide mensen zijn flexibel en hierdoor vergroot je de weerbaarheid van je bedrijf. En werkenden versterken hiermee hun positie op de arbeidsmarkt. Maar los daarvan, het is toch hartstikke mooi om met je vak bezig te kunnen zijn en te zorgen dat je hier nog beter in wordt!”

Divers aanbod

Naast de bestaande licenties voor keuken, bediening en fastservice, wordt het aanbod uitgebreid met o.a. de kleine modules Goederenontvangst en Vlees & Gevogelte. En ook naast Inwerken Bediening, is nu ook de e-learning Inwerken Keuken beschikbaar. Ook is het aanbod verder uitgebreid met de thematische modules Gastvrijheidsconcept en Frontoffice. Horecamedewerkers die interesse hebben in een uitgebreider traject, kunnen nu ook kiezen voor de modules Leidinggevende Keuken en Medewerker of Manager/Bedrijfsleider Fastservice.

“SVH volgt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de horeca en hospitality in brede zin op de voet. Steeds wanneer nieuwe functies ontstaan, legt SVH dat vast in functieprofielen en ontwikkelt daarbij examens en e-learning programma’s. Zo zorgen we, in samenwerking met KHN, dat er een actueel en optimaal aanbod is voor iedereen die wil leren en werken op de werkvloer of doorleren via een erkende opleider”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Module volgen?

De online modules kunnen volledig op eigen gelegenheid worden gevolgd. Horecaondernemers en medewerkers die een module afronden kunnen bij SVH een certificaat van deelname aanvragen. Als zij kiezen voor een volledig vakdiploma, zijn er ook mogelijkheden om via opleiders het praktijkgedeelte van een cursus te doen en daarna een examen af te leggen. De modules maken deel uit van de volledige SVH diplomatrajecten.

De licenties zijn te bestellen vanaf €2,25 per maand. Bovendien is de licentie Hygiëne & Veiligheid in coronatijd nog steeds onbeperkt gratis beschikbaar voor KHN-leden. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.khn.nl/elearning.