Ondernemerschap Tech en Dienstverlening

Is automatisering in de horeca noodzakelijk?

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 14 juli 2023

De horecazaak van vandaag kan bijna niet meer zonder horeca automatisering. Slimme technologieën geven je de mogelijkheid efficiënter te werken en minder fouten te maken. Ontdek hoe je horeca automatisering gebruikt in jouw horecazaak.

Wat is (horeca) automatisering?

Onder automatisering vallen alle slimme technologieën die jij gebruikt om de efficiëntie binnen je bedrijf te verbeteren. Een horecazaak is de uitgelezen plek voor het efficiënter inrichten van diverse processen. Denk bijvoorbeeld aan personeelsplanning, barautomatisering en betaalsystemen. Horeca automatisering helpt je met inzicht, controle en overzicht, maar brengt nog veel meer voordelen.

De voordelen van horeca automatisering

De impact van de pandemie, energiecrisis, personeelstekort en inflatie hebben enorme impact gehad op de horecasector. Natuurlijk kost (de investering in) technologie geld, maar uiteindelijk brengt het veel voordelen met zich mee.

Minder werkdruk
Door tijdrovende processen te automatiseren, houd je meer tijd over voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van je personeel en urenregistratie, dit was waarschijnlijk nooit jouw favoriete taak? Deze processen kunnen gemakkelijk geautomatiseerd worden.

Meer nauwkeurigheid
Door bepaalde handelingen niet meer met de hand te doen, verhoog je de nauwkeurigheid. Handwerk gaat nog wel eens samen met fouten, bijvoorbeeld bij het aannemen van reserveringen of invoeren van betalingen. Dit voorkom je met automatisering.

Minder personeel voor hetzelfde servicelevel
Het tekort aan personeel is en blijft een uitdaging in de horeca. Door diverse processen te automatiseren neem je werk uit handen bij personeel zonder dat hierdoor de ervaring, beleving en service achteruit gaat.

Meer data
Automatisering gaat gepaard met digitalisering, wat de mogelijkheid geeft om meer data te verzamelen en te analyseren.

Meer efficiëntie
Horeca automatisering is in de essentie gericht op het verhogen van efficiëntie.

Ook voordelen voor de gast

Wanneer gasten een reservering gaan maken willen ze dit binnen een paar klikken online kunnen doen. En bij de betaling aan het einde van de avond wil je natuurlijk dat alles gemakkelijk en goed verloopt. Ook om deze redenen is automatisering in de horeca noodzakelijk, want als alles soepel verloopt, dan gaat de gast met een tevreden gevoel naar huis.