Wedstrijden Food en Wine De Lekkerste Wedstrijden

Inschrijving voor tweede editie vakwedstrijd voor pizzaprofs gestart

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 26 september 2023

Strijd om de lekkerste ‘pizza nova’ barst los op NK Pizza Bakken 2024

Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving voor het NK Pizza Bakken is inmiddels gestart.

Na een succesvolle eerste editie van het NK Pizza Bakken 2023 met maar liefst 14 deelnemers, is de inschrijving voor de competitie voor professionele pizzabakkers weer geopend. De zoektocht naar de opvolger van Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam, de winnaar van 2023, is daarmee gestart. Deelnemers kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op de website van Pizza Profs


Pizza Nova
Net als in de eerste wedstrijdeditie is de opdracht het bereiden van een pizza nova. “De jury wil graag innovatieve pizzabodems en verrassende en culinair grensverleggende toppings voorgeschoteld krijgen”, laat Marcel Losekoot, oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy in De Bilt weten. Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdag 9 januari om 14 uur het NK Pizza Bakken 2024. Ondernemers, medewerkers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen hieraan meedoen.

 

Veel creativiteit en vernieuwing
Tijdens de eerste editie van het NK Pizza Bakken 2023, lieten de deelnemende pizzabakkers al veel creativiteit en vernieuwing zien. Zo maakte de winnaar 'Evolution of Tradition': een pizza met buffelstracciatella, ansjovis, olijfpoeder en pijnboompitten. Tweede prijswinnaar Giacomo Zagami van restaurant Il Municipio in Denekamp bereidde een vegetarische pizza (‘Tijger in de tuin’) met lokale ingrediënten. Leerling-kok Thom Vink kreeg een eervolle vermelding van jurylid en SVH Meesterkok Robert Kranenborg voor zijn gedurfde pizza bakkeljauw.

Praktijk- en proefjury
Ook in de wedstrijdeditie van 2024 zal een praktijk- en een proefjury de pizza nova’s beoordelen. Beide letten onder meer op hygiënisch werken, presentatie, smaak, calculatie, productprijs, calorieën, duurzaamheid, het gezondheidsaspect van de creatie en praktische uitvoerbaarheid/haalbaarheid. De samenstelling van de proefjury wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer naamsbekendheid en gasten
Naast het opdoen van een leerzame wedstrijdervaring en de kans om de beste pizzabakker van het land te worden, zorgt de deelname aan het NK Pizza Bakken voor meer (regionale) naamsbekendheid. Ook trek je meer en nieuwe gasten door je podiumplek, zo lieten de finalisten van de eerste wedstrijdeditie na afloop op het platform Pizza Profs weten.

Wedstrijdopdracht
De wedstrijdopdracht luidt dat elke deelnemer ter plekke in 15 minuten 2 identieke pizza nova’s van circa 32 centimeter diameter bereidt en presenteert op een bord. Deze creaties moeten in de trend van gezonde en verantwoorde voeding passen. De maximale kostprijs van de gebruikte ingrediënten bedraagt €5,00. De gebruikte ingrediënten moeten algemeen verkrijgbaar zijn. Deelnemers moeten zelf voor grondstoffen, serviesgoed en het benodigde keukengerei zorgen. De wedstrijdorganisatie regelt dat er keukenapparatuur zoals een elektrische oven aanwezig is om de pizza te bereiden.

Inschrijven
Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2024 kunnen zich vanaf nu in schrijven via de website van Pizza Profs. Voor de wedstrijddeelname betalen ze €37,50. Dit is de helft van het reguliere inschrijfgeld van €75. Pizza Profs sponsort het resterende bedrag. Ze ontvangen daarvoor meerdere toegangskaarten voor de beurs, een uitrijkaart voor het parkeerterrein plus een certificaat van deelname.

20 finaleplekken
In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken voor deelnemers aan het NK Pizza Bakken 2024 op Horecava in Amsterdam. Op basis van het aantal aanmeldingen vindt er een voorselectie plaats door de wedstrijdcommissie. Wie zich inschrijft, moet ook direct de receptuur en de kostprijsberekening aanleveren. Door zich in te schrijven, ga je als deelnemer akkoord met het wedstrijdreglement en de -voorwaarden.

Partners
Het platform Pizza Profs wordt ondersteund door partners NordCap Nederland, HANOS, SVO, SVH, Van Gestel, Horeko, Dallagiovanna, Mutti, San Pellegrino en Pizza Academy. Meer over het NK Pizza Bakken lees je hier op de website van Pizza Profs.

Foto: Tamara Verheij, Inbeeldt