Innovatie is ambitie en ondernemerschap

Aangeboden door: Horecava
maandag, 26 juli 2021

Waar gaat de jury van de Horecava Innovation Award komende editie op letten? Aan het woord Maarten van Hussen, nieuw als jurylid van de HIA in de categorie equipment & services. Wat is volgens hem belangrijk bij een innovatie?

Maarten van Hussen | Senior Adviseur – HTC Advies | Foodservice & Hospitality | Voor de eerste keer jurylid dit jaar in de categorie van equipment & services

Waarom ben je jurylid van de HIA?

Sinds 25 jaar ben ik actief in de Foodservice & Hospitality sector en sta ik in nauw contact met enerzijds de productontwikkelaars op het gebied van equipment en services en anderzijds de eindgebruiker en zijn of haar behoefte. In deze periode heb ik deze wereld drastisch zien veranderen. Er ontstaan kansen maar er zijn ook zeker uitdagingen. Ondernemers in deze sector moeten bedrijfsprocessen optimaliseren om maximaal in te spelen op consumentenbehoeftes als gemak, versbereiding en beleving.

“Innovatie zie ik als de enige manier voor een toekomstbestendige horeca!”

Innovatie zie ik als de enige manier voor een toekomstbestendige horeca, zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid, en zet daarom graag mijn expertise in om de juiste innovaties te selecteren en daarmee een podium de geven.

Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren? En waarom?

Op het gebied van foodservice equipment signaleer ik dat er een ware revolutie heeft plaatsgevonden wat betreft Internet of Things (IOT). Slimme meters worden toegepast om bestellingen te volgen, energiegebruik te reduceren, personeel te trainen en als HACCP oplossing.  De mogelijkheden van IOT zijn enorm.

In mijn rol als consultant zie ik dagelijks het positieve effect van IOT op de markt. Zo gaan bestaande processen voor keukenonderhoud op de schop omdat apparatuur steeds slimmer wordt en kan gaan communiceren over onderhoudsbehoefte en werkprocessen.

Wat betekent innovatie voor jou?

Dromen, Ambitie, Toekomst, Ondernemerschap.

Waar moet een product of dienst voor jou minimaal aan voldoen?

Een relevante oplossing zijn voor een grote groep afnemers passend bij de uitdagingen van deze tijd. Het moet iets opleveren, zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid. Het product moet zijn ontwikkeld vanuit een missie om de Foodservice & Hospitality sector naar een next level te brengen en het product of dienst moet het mogelijk maken een ketenoplossing teweeg te brengen. 

Waar zou jij nou wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?

Predictive maintenance apparatuur.

Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?

Uiteraard iedereen die de missie heeft om de productieprocessen in de Foodservice & Hospitality sector naar een next level te brengen. En specifiek de grote producentgroepen om hun innovatie te presenteren, bijvoorbeeld ALI group, Electrolux en Middleby. Verras ons!