Start-ups en Innovatie

Horecava Innovation Award 2023: genomineerden Equipment & Services

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 4 januari 2023

In dit artikel lees je alles over de innovatieve producten van de genomineerde bedrijven voor de categorie Equipment & Services. Welk bedrijf heeft volgens jou het beste product in deze categorie?

FrieteRia BrasseRia – Frituurpan die wordt verwarmd met infraroodpanelen

De verhoogde gasprijzen zorgen ervoor dat vele cafetaria’s willen switchen van energiebron van hun frituurpan. BrasseRia biedt hiervoor een oplossing namelijk een frituurpan die wordt verwarmd met infraroodpanelen. Dit is een relatief goedkope en eenvoudige energietransitie in cafetaria’s.

BrasseRia wil bestaande bakwanden van frituurpannen ombouwen tot infrarood panelen, zodat de cafetaria’s van het gas af kunnen. Het grote voordeel is dat het daardoor niet nodig is om een hele nieuwe frituur aan te schaffen. Bovendien is een infraroodlamp makkelijk te vervangen als die kapotgaat.

Hobart Nederland B.V. – Concept for washing and drying reusables

Het wassen én drogen van herbruikbare plastic is een grote uitdaging voor horecaondernemers. Hobart heeft hiervoor een nieuw concept bedacht!

De wetgeving gaat veranderen. Per juli 2023 geldt het verbod op het gratis verstrekken van plastic wegwerpverpakkingen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om hiermee wegwerpplastic uit te bannen. Steeds meer horecaondernemers schakelen al over op reusables. Daarentegen brengen deze wel nieuwe hygiëne-uitdagingen met zich mee. Om de verpakkingen namelijk weer her te gebruiken, moeten deze gewassen en gedroogd worden. Dit gaat soms om grote aantallen en met het huidige personeelstekort is dat erg lastig. HOBART heeft hiervoor een ingenieus concept ontwikkeld, een combinatie van slim ontworpen rekken, speciale chemie en speciale droogtechnieken. De reusables kunnen in een voorlader eenvoudig gereinigd en gedroogd worden, met hun speciale wasrekken voor reusables, de TOP-DRY droogtechniek en het HYLINE naglansmiddel voor kunststof.

HOVATEC B.V. – Boterdispenser

HOVATEC heeft de EasyButter ontwikkeld speciaal voor hotels, restaurants en cateraars. Het compacte design past perfect op een buffettafel. Zo kunnen de gasten tijdens een ontbijtbuffet met één druk op de knop verse, smeerbare boter op hun bord krijgen. De porties kunnen zelf van 10g, 15g of 20g ingesteld worden. De boter hoeft hierdoor niet aangeraakt te worden, waardoor het de meest hygiënische manier is om boter aan te bieden. Daarnaast is het ook nog is erg duurzaam, doordat de boter niet apart verpakt is.

Het apparaat heeft een vulcapaciteit van 8 boterblokken van 250g. De boter in de EasyButter zit in een magazijn dat gekoeld wordt door een coldpack, dat makkelijk in en uit het apparaat gehaald kan worden. Met een volledig ingevroren coldpack (-18° C) met tot 5 graden gekoelde boter, is de EasyButter circa 5 uur inzetbaar bij een omgevingstemperatuur van 20 graden.

Unox – Speed X

Keuzes, compromis en opofferingen behoren tot het verleden door SPEED-X™ oven van Unox.

De SPEED-X is de eerste oven die zowel een combi-oven als een snel-oven is, compleet met automatisch wassen. De revolutionaire HYPER. Speed-technologie combineert combi-koken met magnetrons en verkort de kooktijd van sandwiches en voorgekookte gerechten aanzienlijk in vergelijking met traditionele speed-ovens. Daarnaast vereenvoudigt de automatische wasautomaat met geïntegreerde wasmiddeltank het schoonmaken.

De bereidingskamer van SPEED-X heeft een inhoud van 10 ovenschalen GN 2/3 met een tussenafstand van 35 millimeter of 5 ovenschalen GN 2/3 met een tussenafstand van 70 millimeter in de combi-modus en een specifieke positie voor de SPEED.Plate-ovenschaal, zodat in de speed-modus tegelijkertijd maximaal 4 versnelde bereidingen kunnen worden verricht.