Interieur en Design Wedstrijden

Horecava Innovation Award 2023: genomineerden Concepts, Interior & Design

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 5 januari 2023

De nominaties voor de Horecava Innovation Award 2023 zijn inmiddels bekend. Bekijk welke innovatieve producten de bedrijven in de categorie Concepts, Interior & Design hebben ontwikkeld. Welk product zal er met de winst vandoor gaan?

Masureel – Ecologisch, afwasbaar behang

De West-Vlaamse familie Masureel dragen een groot cultureel erfgoed met hun mee en nemen dit als referentie voor hun missie. Kunst, vakmanschap en respect voor de natuur staan centraal in hun creaties. De collecties zijn geïnspireerd op een rijk archief van historisch behang en stoffen en een collectie moderne & hedendaagse kunst.

Met het bedrijf bieden zij innovatief, duurzaam behang aan, beschikbaar in verschillende structuren en kleuren. Dit behang presteert op vlak van duurzaamheid en afwasbaarheid beter dan vele vinyl behang oplossingen. Er wordt geen PVC gebruikt en toch heeft het een superieure afwasbaarheidsfactor. Ook bestaan een aantal items uit gerecycleerd materiaal. Bovendien voldoet dit behang aan alle eisen van de markt.

Masureel neemt nooit genoegen met minder dan unieke collecties van de hoogste kwaliteit!

NIX&NIX – De Eerste Alcoholvrije Slijterij van Nederland

NIX&NIX heeft een assortiment, bestaande uit een selectie van de allerbeste alcoholvrije dranken die er zijn. Ze bieden deze aan consumenten en bedrijven in de alcoholvrije slijterij.

Na een discussie over of er een manier is om volop te genieten van de avonden maar vervolgens in de ochtend toch fris genoeg te zijn om bijvoorbeeld 10km te rennen, begon hun journey. Een reis waarin ze merkten dat het mogelijk is om die mooie avond en die heerlijke ochtend te hebben. Dat alcohol en alcoholvrij prima te combineren zijn. Dat mensen die geen alcohol drinken het recht hebben op iets anders dan cola, water of appelsap. Dat we uiteindelijk als persoon, als familie, als community, als bedrijf en als samenleving gezonder, vrijer, creatiever, efficiënter en beter zijn als we minder gaan drinken. Het bedrijf is op pad gegaan om de beste selectie dranken te maken.

Bij NIX&NIX staan geluk en positiviteit bovenaan. Ze doen er alles aan om de beste, lekkerste en mooiste alternatieven te zoeken voor dat speciale moment, of die doordeweekse avond! De dranken worden aangeboden in hun eigen fysieke slijterijen, op events en online. Daarnaast werken ze bijvoorbeeld samen met horeca om originele alcoholvrije dranken op de kaart te zetten.

Satelliet Meubelen – Celsius Chair with integrated heating system

Satelliet Meubelen lanceert de Celsius terrasstoel met geïntrigeerd verwarmd systeem. Deze geeft comfort én is energiebesparend.

Het hele jaar door terras vereist extra comfort tijdens de koudere dagen. Buitenkachels op gas of elektriciteit verbruiken veel energie. Het is een hoge kostenfactor en niet duurzaam. Zo is het in Frankrijk nu verboden om nog terrassen en cafés te verwarmen. Een terras met 5 gasbranders stoot namelijk in een winter evenveel CO2 uit als een nieuwe auto die 120.000 km rijdt, volgens het Franse négaWatt. Met de Celsius buitenstoel is het gebruik van een terrasverwarmer daarentegen niet meer nodig. De Celsius buitenstoel is voorzien van een geïntegreerd verwarmingssysteem dat werkt op een accu. De verwarming kan worden geactiveerd door de schakelaar in de stoel. De energiebesparing is 95% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

De Celsius Terrasstoel is vooral nu met de hoge energieprijzen voor de horeca de ultieme uitkomst!

Wexit Team Benelux – Een dier en milieu vriendelijke wespenverjager

Een wespenverjager, bestaande uit 100% bronwater!

Uitvinder van Wexit, Lexi Burki, kwam erachter dat wanneer je een wesp met aerosol  (bron)water verneveld, zij direct terugkeert naar haar nest! Een wesp kan minder goed vliegen wanneer zij echt nat wordt, maar wil wanneer zij licht verneveld raakt met fijne waterdruppels direct de veilige haven van haar nest opzoeken. Als de wesp eenmaal terug is in het nest, geeft ze het vocht af aan de larven of gebruikt ze het vocht om het nest te versterken. De spray is gemaakt van 100% bronwater en is daardoor niet schadelijk voor voeding of de huid. De wespenverjager kan hierdoor werkelijk overal op gespoten worden.

Met Wexit krijgt men “controle over de Wesp” zonder het nuttige dier te doden. De overlast neemt af en dit zal de consumptie en daardoor ook de omzet in de horeca ten goede komen!