Kitchen Create opent Kitchen Experience

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 25 mei 2021

Horecakeukenleverancier Kitchen Create opent 350m2 aan Kitchen Experience. Een walhalla en bron van nieuwe ideeën voor de horecaondernemer en chef. Deze dingen en meer verbergt Kitchen Create achterin het pand.

Grootkeukenleverancier Kitchen Create doet zijn naam sinds kort nog meer eer aan als Every Chef’s Mate. Voorheen waren zij gevestigd in Nieuwegein, maar sinds begin 2021 zijn zij verhuisd naar Culemborg, aan de Randweg 6. Naast de fysieke verhuizing van het team is er ook een Kitchen Experience gemaakt. Een walhalla en bron van nieuwe ideeën voor de horecaondernemer en chef. Deze dingen en meer verbergt Kitchen Create achterin het pand. Deze jonge grootkeukenleverancier zou zichzelf niet zijn, als ze het niet heel anders zouden aanpakken dan een normale showroom. Een deur alsof je in een steeg staat, maar wat zit erachter verstopt?

Forse uitdagingen vragen om slimme inrichting

Dave Stroes, directeur van Kitchen Create, vertelt waarom er is gekozen voor een Kitchen Experience. “Juist in deze lastige tijd voor de horeca, merken wij dat klanten de inspiratie zoeken om het anders te doen. Ik verklap niet wat er achter de deur zit, die geheimen houden we tussen onze klanten en ons team. Maar dan heb ik het niet over allemaal fancy apparatuur voor de keuken die niet gebruikt wordt, maar over hoe je nu op de meest logische manier de beschikbare m2 kunt invullen. En zelfs: de horecakeuken zo slim inrichten dat het een deel van het personeelstekort kan opvangen.” De leverancier van grootkeukens richt zich dan ook op de keuken die echt voor je werkt. In het pand in Culemborg hebben ze maar liefst 350m2 aan showroom en 350m2 magazijn. Alles om hun horecaklanten te bedienen.

Investeren terwijl de horeca gesloten is.

Je vraagt je misschien af, lag de horecamarkt niet op zijn gat het afgelopen jaar? “Zeker”, zegt Dave. “En dat is juist waarom wij dachten dat het een perfect moment was om dit te bouwen. We hebben namelijk de verbouwing van de showroom voor het grootste deel zelf gedaan. Ons team bestaat uit mensen die lekker gewoon zijn, handig zijn en hun handen uit de mouwen willen steken. Toen we de horeca niet konden helpen aan mooie keukens en apparatuur, zijn wij niet bij de pakken neer gaan zitten. We zijn zelf aan het verbouwen gegaan, zo heb ik onder meer zelf de vloer geschuurd en gelegd. Nu de horeca weer open gaat, zijn wij er met de juiste oplossingen en inspiratie.”

Werkplezier omhoog, stress omlaag.

In een markt waarin personeelstekort aan de orde van de dag is, staat creativiteit en slim ondernemen bovenaan. Dat kan dus ook op het gebied van keukeninrichting. Dave: “In onze Kitchen Experience hebben we onze jarenlange expertise gebundeld, het draait allemaal om efficiënte keukeninrichting. Dat is niet alleen fijn omdat je als ondernemer je investering sneller terugverdient, maar ook omdat het werkplezier bij het team daardoor stijgt. Slimme apparatuur, handelingen die eenvoudiger worden, keukenpersoneel die minder meters op een avond hoeven te lopen of sneller klaar zijn met de schoonmaak aan het eind van de shift: dat is waarmee je het verschil kunt maken als werkgever. Hoeveel levert dat op, als je keukenteam gezond & tevreden is en langer bij je blijft werken?”

Kansen voor de horeca.

Kitchen Create ziet dat de markt baat heeft bij deze slimme oplossingen. “Ondernemers kijken nu
naar hoe het anders kan. Meer beleving voor de gast toevoegen bijvoorbeeld, door een Mibrasa oven binnen of op het terras, of de keukenrouting aanpassen zodat bezorging door kan blijven gaan terwijl het restaurant ook open is. Daarnaast hebben we het afgelopen jaar een aantal Dark Kitchens mogen inrichten, waarbij de snelheid op piekmomenten centraal staat. We hebben de kennis in huis om met het beste idee te komen, eerlijk & onderbouwd. En dat slaat aan bij de markt.” Aldus Dave.

Wil je de Kitchen Experience in Culemborg eens bezoeken? Neem contact op met Kitchen Create: kitchencreate.nl

Over Kitchen Create

Kitchen Create biedt advies, plaatsing, onderhoud & service voor grootkeukens en grootkeukenapparatuur. Een perfecte horecakeuken maken, vraagt om creativiteit, ervaring, vakkennis, technisch inzicht, kennis van de markt en oog voor detail. Maar vooral om zich kunnen inleven in hoe professionals hun keuken gebruiken. Daarom is uw keuken bij Kitchen Create in goede handen. Onze experts hebben in 30 jaar ruime ervaring opgedaan in honderden projecten.

Ingang Showroom

Moswand in de nieuwe showroom

Voorzijde Pand

Voor vragen kunt u opnemen met Dave. Stroesinfo@kitchencreate.nl
088 – 203 8000