Horeca Inspiratie Zorg

3 Horeca life hacks, hoe sporttape jouw leven beter maakt.

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 10 juni 2022

Bakpapier tussen tosti ijzer bij het tosti's maken en het inwrijven van je plaatstalen koekenpan met zout, zodat hij niet meer aanbakt. Life hacks die je leven net dat kleine beetje beter en gemakkelijker maken.

1. Nieuwe schoenen en toch geen blaren

In de horeca sta je de hele dag op je benen, en in de bediening loop je kilometers per dag. Een nieuw paar schoenen, zeker als er veiligheidsschoenen gedragen moeten worden, kan dan ook zorgen voor pijnlijke blaren.

Dit voorkom je door je hielen van te voren in te tapen met sporttape. Gegarandeerd geen blaren en als de schoenen goed ingelopen zijn, is de tape niet meer nodig!

sporttape life hack
lekker slapen

2. Niet meer wakker liggen van ‘waiter’s brain’

Na een lange dag werken is het lastig je hoofd “stil” te krijgen. Alle bestellingen die je hebt opgenomen, dingen die je gemist hebt, die ene lastige klant, het blijft door je hoofd malen. Dit wordt ook wel ‘waiter’s brain’ genoemd. Een manier om tot rust te komen is mediteren of mindfulness.

Download de gratis VGZ mindfulness app en kies bijvoorbeeld de oefening ‘dag afronden’. Mocht het je bevallen, dan is de app Headspace ook een aanrader.

3. Niet vragen om kritiek

Nadenken over wat je gaat zeggen is belangrijk. Met de juiste woorden kan een gast geholpen worden én een prettiger verblijf hebben in jouw zaak. “Is alles nog naar wens?” is een uitnodiging voor de klant om te bedenken wat er níet naar wens is. De vraag “Kan ik nog iets voor u betekenen?” is een uitnodiging om nog een wijntje te bestellen.

“Wat kan ik voor u inschenken?” laat al het denkwerk aan de klant over, maar “Heeft u zin in een lekkere prosecco?” maakt het de klant makkelijker. Dit is een vorm van neuromarketing. Hier lees je meer over neuromarketing in de horeca.

Natuurwijn wat is het?

Wat zijn jouw life hacks?

Een goede life hack houd je natuurlijk niet voor jezelf, die deel je met je collega’s. Daarom willen wij graag ook jouw horeca life hacks weten, zodat we die kunnen delen met al jouw horecacollega’s. De beste life hacks krijgen een gratis kaartje voor Horecava 2023.

Dit is mijn horeca life hack