Felix 3D voedselprinter
Horecatrends Inspiratie Start-ups en Innovatie

Geef alle ruimte aan jouw creativiteit met de Felix 3D-voedselprinter

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 14 december 2023

De opkomst van 3D-voedselprinters in de culinaire wereld markeert niet alleen een technologische revolutie, maar ook een creatieve verschuiving in restaurantervaringen. Mees De Roij van Zuijdewijn van restaurant BUNKR onthult de grenzeloze inspiratie die deze innovatie in de keuken heeft teweeggebracht. Terwijl gasten versteld staan van de prachtige en smaakvolle resultaten, opent deze technologie de deur naar nieuwe mogelijkheden. Van het hergebruiken van restproducten tot het verleiden van moeilijke eters met onweerstaanbare smaken en texturen, de potentie is eindeloos.

“Sinds we de eerste creaties hebben gerealiseerd met de 3D-voedselprinter, stroomt de creativiteit van mijn collega’s in de keuken” vertelt Mees. De 3D-voedselprinter is bovendien een echte blikvanger in de half-open keuken van het restaurant: “Dagelijks komen gasten om een uitleg vragen. Ze zitten gebiologeerd te kijken terwijl de Felix-printer zijn werk doet en zijn aangenaam verrast door de prachtige en overheerlijke resultaten.”

Mees: “We zijn gestart met het maken van een levensboom van boter. Een prachtige vorm, waarbij we er bewust voor gezorgd hebben dat het duidelijk is dat het met de 3D-printer is gemaakt. Daarmee is het een goed uitgangspunt om iets meer te vertellen over de filosofie van ons restaurant.” Inmiddels zijn er meer mooie creaties gepresenteerd: “Laatst hebben we een kikkertje gemaakt die op een lelieblad op de soep dreef. En voor kerst hebben we een bastogne-cheesecake in de vorm van een kerstboom opgebouwd.” De reacties van de gasten zijn geweldig.

“De 3D-printtechnologie van Felix tilt de mogelijkheden echt naar een hoger level. Het werkt heel inspirerend en heeft ook bij mijn collega’s een stroom van ideeën opgeleverd. De printer is voor ons een tool om onze creativiteit in kwijt te kunnen.”

 

3D-voedselprinten biedt naast creatieve mogelijkheden ook praktische mogelijkheden:

  • Gebruik restproducten en minder mooie groenten voor de mooiste nieuwe creaties
  • Creëer onweerstaanbare smaken en texturen
  • Maak moeilijke eters enthousiast daar een aantrekkelijke verpakking
 

Van kunstwerken tot gepersonaliseerde boodschappen

Deze geavanceerde technologie opent een compleet nieuw register aan vormen en smaken. Concentreer u op de beste smaken, perfecte texturen en indrukwekkendste presentaties en laat de 3D-printer vervolgens het herhalende werk uitvoeren. Denk ook aan mooie decoraties voor de opmaak van uw gerechten. Of maak de restaurantervaring uniek door een persoonlijke boodschap. Uw gasten zullen verrast zijn.

Van kauw- en slikproblemen tot insecten in een nieuw jasje

Voor mensen met kauw- en slikproblemen die voornamelijk fijn gepureerd eten uit de blender eten, biedt de 3D-printingtechnologie de kans om visueel aantrekkelijk opgemaakte borden te presenteren. Ook medicijnen kunnen op deze manier worden verwerkt. Maar denk ook aan nieuwe vormen van eten die nog niet door iedereen als even smakelijk worden ervaren, zoals insecten: verwerk ze in een heerlijke pasta (puree) en maak er een nieuw insect van, of een biefstuk!

Ontdek zelf de mogelijkheden met 3D printen! Felix Food Printers is aanwezig op Horecava: stand 0126.

Bronvermelding: Gastronology


Kunstwerken met FELIX 3d voedselprinter
3d voedselprinten met FELIXprinters