Start-ups en Innovatie Inspiratie

Gastvrije horeca vergt meer dan fysieke toegankelijkheid

Aangeboden door: Stichting Chill
zondag, 1 januari 2023

Een paar miljoen mensen met een onzichtbare beperking, bijvoorbeeld door burn-out, autisme, hoogsensitiviteit, niet-aangeboren hersenletsel, gaan niet of minder uit. Ze kunnen wel fysiek naar binnen, maar willen snel weer weg omdat dit door de vele geluiden en felle lichten te vermoeiend is. Een vergeten doelgroep dus, die de horeca moeilijker als gastvrij ervaart.

Stichting Chill

Stichting Chill vindt dat iedereen moet kunnen deelnemen aan het sociale leven en ontwikkelt daarvoor, samen met horecaondernemers, concepten die uitgaan voor iedereen mogelijk maken:

  • Chillcafé (voorheen Silencecafé)
  • Easydining
  • Loungeseat
  • Calmevent

In een Chillcafé kan iedereen  op gezette tijden zorgeloos uitgaan. Een gewone avond uit, maar waarbij rekening wordt gehouden met iedereen. Dit betekent bijvoorbeeld geen (harde ) muzieken geen felle lichten. Je houdt rekening met elkaar: een chille avond uit voor iedereen dus!

Chillcafé-avond: 1 maart 2023

Na een geslaagde pilot bij diverse horecazaken in heel Nederland, ontwikkelen we in 2023 een landelijk Chill-netwerk. Vanaf 1 maart is iedere eerste woensdag van de maand Chillcafe-avond in heel Nederland.

Om dit te kunnen realiseren is vanzelfsprekend medewerking van de horeca nodig; Stichting Chill bespreekt graag hoe jouw locatie (tijdelijk) Chill wordt.

Stichting Chill

Hedie Niemeijer
06-42206633
stand  01.510