Frank Streefland: De Nieuwe Polderkeuken

Aangeboden door: Gastvrijheidscoach
dinsdag, 13 april 2021

Proef het Groene Hart De Nieuwe PolderKeuken ligt midden in het Groene Hart en dat proef je op je bord....

Proef het Groene Hart

De Nieuwe PolderKeuken ligt midden in het Groene Hart en dat proef je op je bord. Onder De Nieuwe PolderKeuken vallen ook De Nieuwe PolderCatering en De Nieuwe Polderkamer die dienst doet als Feest-, vergader- en trouwlocatie. De redenen waarom hij van horeca houdt is duidelijk te zien; er is hier veel creativiteit en niets is mooier te doen waar je van houdt om van te leven.

“Ik begon mijn eigen restaurant om gasten in de watten te leggen en daarmee voldoening te halen uit dit prachtige ambachtelijke vak.”

Net als iedereen, heeft ook De Nieuwe PolderKeuken het zwaar gehad. Maar dit heeft ons wel de tijd gegeven om alles goed tegen het licht te houden, zo hebben we bepaalde processen verbeterd en zijn we innovatief aan de slag gegaan. Corona of geen corona stilstaan is achtergaan, onze ambitie is aan de top culinair mee te draaien en om gasten van ver weg in de watten te leggen. Ik prijs mijzelf dan ook gelukkig met mijn team die altijd innovatief en out- of the box kunnen denken. Er is een live stream studio opgezet, we hebben een landelijke dekking met onze boxen gerealiseerd, koken we bij mensen thuis en hebben we als eerste in Nederland de culinaire snackmuur geopend en gevuld met ambachtelijke en culinaire gerechten. Denk aan overheerlijke seizoen stamppotten, maar ook restaurant waardige gerechten voor de fijnproevers.

Frank Streefland - Restaurant de Nieuwe PolderKeuken

Uitdagingen

De grootste uitdaging was toch wel het personeel gemotiveerd te houden, gelukkig gaat dat goed en dat stemt mij als persoon ook vrolijk. Gelukkig zijn we een heel goed en hecht team door eenieder mee te laten denken in de organisatie. Ook wij zijn altijd op zoek naar medewerkers die ons willen helpen in dit mooie vak en die bereidt zijn veel te leren en houden van de veelzijdigheid van ons vak.

“De horeca wordt nogal vaak in een negatief daglicht gezet. De tijden van vroeger zijn veranderd en de omstandigheden zijn vandaag meer dan goed. Ik denk dat ik dat mijn bedrijf en medewerkers wel laat zien”

Frank Streefland - Restaurant de Nieuwe PolderKeuken3

Michelinster

Kijkend naar de toekomst heeft Frank met zijn team het doel om een Michelinster te krijgen, en ze zijn heel dichtbij! Iedere chef vindt erkenning leuk, maar dat we dit jaar weer niet in de gids stonden was wel een teleurstelling. Kijkende naar de andere gidsen die ons onafhankelijk beoordelen zouden we wel in aanmerking moeten komen. Misschien zijn we wel te bescheiden en moeten we meer van ons laten horen. Ik hoop dat ze ons snel keer komen beoordelen. Voorop staat bij Frank dat je plezier moet hebben in je werk, en dan komt de rest vanzelf wel.

“Ik vind het belangrijk dat iedereen kan genieten van zijn of haar dag in De Nieuwe PolderKeuken.”

Naast goed koken wat ons bestaansrecht geeft en de hoofdreden waarom onze gasten komen eten, moet de gast zich altijd thuis voelen. Als je dat goed doet komen ze altijd bij je terug, ik bind ze aan me bedrijf om wat extra te doen bijvoorbeeld bij hun verjaardag, persoonlijke aandacht. Een positieve gast is de beste ambassadeur voor je bedrijf! Voorlopig is Frank nog helemaal niet bezig met de vraag hoe lang ga ik dit nog doen? Frank heeft nog steeds heel veel plezier in het vak! Hij haalt nog dagelijks inspiratie uit de omgeving, series en eet hij zoveel mogelijk buiten de deur om nieuwe smaken te ontdekken. Tuurlijk denk je allemaal wel eens na wat de toekomst je brengt, maar ik blijf dit nog heel lang doen.

Als advies geeft Frank mee dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven, leer van je fouten en teleurstellingen, kijk soms ook kritisch naar jezelf, maar geef nooit op, zorg dat je vak overdraagt aan onze toekomstige generatie.

 

We sloten af met de vraag wat Frank zou willen vragen aan een collega-ondernemer?

Ik zal een vraag aan Jonnie Boer willen stellen. Je bent al jaren op topniveau bezig. Hoe blijf je jezelf innoveren en waar haal je de meeste inspiratie vandaan?

 

Logo gastvrijheidscoach, https://www.gastvrijheidscoach.nl

https://www.gastvrijheidscoach.nl