logo
Brigades in witte koksjassen vieren finaleplaats tijdens kookwedstrijd, met bekers, cheques en medailles.

Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2026 bekend

Auteur : Horecava

Op maandag 22 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de spannende voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats. Negen talentvolle brigades streden in twee rondes om een felbegeerd plekje in de finale. Uiteindelijk selecteerde de jury vijf teams die zich op maandag 12 januari 2026, tijdens Horecava in RAI Amsterdam, opnieuw mogen bewijzen.

Zo zag de voorronde eruit 

De deelnemers mochten een amuse onvoorbereid meenemen en kregen tijdens de wedstrijd de uitdaging om een voorgerecht met schol en mosselen én een plantaardig tussengerecht te bereiden.

Naast de finaleplekken werden er ook prijzen uitgereikt voor de beste gerechten van de dag. De prijs voor het beste voorgerecht ging naar Restaurant De Gieser Wildeman, terwijl Restaurant Maeve de prijs voor het beste tussengerecht in de wacht sleepte.

De jury, bestaande uit Alfred van Dijk (Restaurant Het Oude Dykhuys), Waldrik Kremer en Bert van Manen, proefde een indrukwekkende variatie aan gerechten: “Het blijft geweldig om te zien hoe creatief de deelnemers zijn. In zo’n korte tijd en onder behoorlijke druk zulke prachtige gerechten neerzetten is echt een prestatie,” aldus de jury.

De finalisten

Van de in totaal negen brigades die meededen met de voorrondes, zijn de volgende vijf finalisten gekozen:

  • Restaurant De Gieser Wildeman*
  • Restaurant Maeve*
  • Orangerie De Pol
  • Landhuishotel De Bloemenbeek*
  • De Keizer eten & drinken

Wildcard

In aanloop naar de finale zal de Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde nog één wildcard uitreiken. Wie deze krijgt, wordt bekendgemaakt via de social media kanalen van de stichting.

HANOS Gouden Koksmuts op Horecava

De grote finale van de HANOS Gouden Koksmuts vindt plaats op maandag 12 januari 2026 tijdens Horecava in RAI Amsterdam. Lees meer over het programma van het NK Koken op Horecava.

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.