Interieur en Design Entree Magazine Inspiratie

Entree tipt twee nieuwe horecazaken

Aangeboden door: Entree Magazine
donderdag, 14 april 2022

De horeca bruist weer! Reden genoeg om weer inspiratie op te doen bij collega's. Iedere twee weken tipt de redactie van horecatitel Entree twee hotspots. Dit keer: cocktailbar en restaurant BlueBlood in Den Haag en restaurant REM in Amsterdam.

BlueBlood, Den Haag

Het Haagse centrum heeft er met BlueBlood een nieuw restaurant bij. De horecazaak is te vinden in het Hilton Hotel aan de Zeestraat. Het creatieve brein erachter is Studio Rehab van Jaco de Kempenaer en John de Jong. “Zodra gasten hier binnenkomen, lopen ze meteen tegen een mooie cocktailbar aan, waar plaats is voor tachtig gasten. Houttinten, zeeblauw en zeegroen voeren de boventoon in de ruimte.

BlueBlood Den Haag
Foto: Pascale van Reijn

Comfortabele sofa’s en losse zitjes

Het restaurant biedt plaats aan honderdtwintig gasten en combineert comfortabele sofa’s met losse zitjes aan de waterkant. Aan het plafond hangt een handgemaakt verlichtingsornament dat de ruimtes met elkaar verbindt”, vertellen ze. In de keuken staan Peruaanse en Japanse gerechten centraal.

Vleeskabinet

Opvallend zijn het vleeskabinet met dry-aged tomahawks en het messenkabinet waar vaste gasten een eigen steakmes met hun naam erin krijgen. De naam BlueBlood is een verwijzing naar de blauwe kleur van het bloed van een kreeft en de koninklijke familie die woonachtig is in Den Haag.

REM, Amsterdam

Opvallend: de rood-witte stellage op grijze palen, in de Amsterdamse Houthavens. Vroeger stond het bouwsel met helikopterplatform in de Noordzee en werden vanaf deze plek radio- en televisie-uitzendingen uitgezonden. Later werd de stellage verplaatst naar Amsterdam en was er restaurant REM Eiland te vinden, dat sloot tijdens de eerste lockdown.

Terras op het helicopterplatform

Onlangs openden Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes er restaurant REM. Op de tweede verdieping zijn de keuken en bar, een etage hoger het restaurant en op het voormalige helikopterplatform is een dakterras. Ook is er Studio REM, dat kan worden afgehuurd voor meetings en events.

Interieur in jaren 80-stijl

Het interieur van alle ruimtes is in de jaren 80-stijl. Zo is de meetingruimte ingericht met arcadekasten en een flipperkast en het restaurant is ‘gastronomische fine dining met een speelse knipoog’: de gast dineert vier, vijf of zes gangen van chef Bobby Rust te midden van een robotkast, neon smiley en blinkende discobollen.