Entree Magazine Inspiratie Interieur en Design

Entree tipt twee horecazaken: Bois in Zaandam en The Den in Den Bosch

Aangeboden door: Horecava
maandag, 2 mei 2022

De horeca bruist weer! Reden genoeg om weer inspiratie op te doen bij collega's. Iedere twee weken tipt de redactie van horecatitel Entree twee hotspots. Dit keer restaurant Bois in Zaandam en hotel The Den in Den Bosch.

Bois, Zaandam

In een oud-fabriekspand op het industriële Hembrugterrein in Zaandam zit sinds kort – op de plek waar voorheen restaurant Europa zat – restaurant Bois. Eigenaar is Arvid Schmidt, die tevens mede-eigenaar is van restaurant Entrepot in Amsterdam. De look en feel van het industrieterrein komt duidelijk zichtbaar terug in het interieur.

Bois Amsterdam

Op open vuur bereid

Zo staan er oude cafétafels uit Limburg, is het servies een combinatie van oud en nieuw en zijn meubels overal vandaan gehaald. Er is plek voor dertig tot veertig couverts en gasten krijgen er een vegetarisch menu van acht gangen. Producten komen vooral van Nederlandse bodem en de meeste gerechten worden gemaakt op open vuur.

Romeinse garums en Japanse Miso

De kookstijl wordt omschreven als puur en ruig. Schmidt: “We gebruiken veel oude fermentatietechnieken om de gerechten op smaak te brengen, zoals lacto-fermentatie. Ook voegen we Romeinse garums en Japanse miso toe en serveren we ingemaakte groenten.” De wijnkaart, gemaakt voor Anne van Velthoven, bestaat uit voornamelijk biodynamische exemplaren. Chefs zijn Tim Martinus en Boris Sanders en Melle van Baardwijk is verantwoordelijk voor de zaal.

The Den, Den Bosch

Onlangs openden de deuren van The Den in het Paleiskwartier in Den Bosch. Het nieuwe hotel heeft 160 kamers en is het grootste hotel van de stad. Het hotel heeft ook veel aandacht voor f&b. Restaurant & Bar The Den is de hele dag open voor comfort food met Amerikaanse invloeden.

The Den, Den Bosch
The Den, Den Bosch

Terras op de 9de etage

Later in het jaar opent Restaurant & Bar Current Rooftop, met twee terrassen, op de negende etage. General manager Melle van Uden: “Naast de waterkaart van de stadsrivieren in ons logo, zie je door het hele hotel organische vormen en vloeiende lijnen. Ook de kleur koper staat bij ons centraal, een verwijzing naar de Paleisbrug waar we direct mee verbonden zijn.

Odyssey Hotel Group

Hiermee maken we letterlijk en figuurlijk de verbinding met de stad. Het groene en blauwe kleurenpalet weerspiegelt het waterthema dat door het hele hotel vloeit.” The Den is een franchise-locatie van Marriott International en wordt beheerd door de Odyssey Hotel Group, waaronder ook hotel The Slaak in Rotterdam valt.