Interieur en Design Entree Magazine Inspiratie

Entree tipt: deze hotels gaan binnenkort open

Aangeboden door: Entree Magazine
vrijdag, 24 februari 2023

Wil jij een lang weekend of nachtje weg in een mooi hotel? Hiervoor hoef je helemaal niet ver te reizen. Ook in Nederland heb je volop keuze uit mooie accommodaties om even goed bij te komen. En nog steeds blijven nieuwe hotels hun deuren openen. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande drie hotels die komend jaar open gaan.

Safari Hotel in Safari Resort Beekse Bergen

In maart opent Leisure-concern Libéma het Safari Hotel in Safari Resort Beekse Bergen, Hilvarenbeek. 

Met uitzicht op de savanne

Het Safari Hotel komt te liggen naast het bestaande Safari Resort dat in 2018 opende. Met het hotel wilt het park gasten nog meer, en diverse verblijfsmogelijkheden bieden. Het hotel is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Afrika. De ruwheid zoals je die ziet in Afrika gecombineerd met warme leemkleuren zullen een grote rol spelen in het interieur.

Entree tipt must go hotel: Safari Hotel
In totaal komen er 112 Savanne Rooms en Savanna Suites, verspreid over vijftien appartementencomplexen. Elke kamer heeft een terras of balkon én kijkt daarbij uit op de savanne met onder andere giraffes, zebra’s, struisvogels, antilopen en witte neushoorns. Ook het enorme buitenterras van zeventig meter lang zal uitzicht bieden op de savanne.

The Hoxton in Amsterdam

In het voorjaar van 2023 opent The Hoxton in Amsterdam een tweede locatie in het Oostelijke Havengebied. 

Entree tipt must go hotel: The Hoxton

Stilistisch gedurfd en anders

De tweede locatie van The Hoxton komt in het iconische gebouw van het Lloyd Hotel. De ontwerpers zullen het gebouw nieuw leven inblazen, maar mét behoud van de rijke en gelaagde geschiedenis, zoals de glas-in-loodramen, houten lambrisering, houten vloeren en tegels geïnspireerd door het Duitse baksteenexpressionisme.Het hotel zal bestaan uit een lichte lobby en restaurant op de begane grond, 136 kamers, een groot buitentterras en een vergader- en evenementenruimte. De uitstraling van The Hoxton wordt stilistisch gedurfd en anders, maar met dezelfde buzz als de eerste locatie van The Hoxton. De locatie van het hotel is nog volop in ontwikkeling, maar met deze nieuwe bestemming hopen de eigenaren toeristen én locals naar een nieuwe hoek van de stad te trekken.

Maritim Hotel in Amsterdam

Om alvast in de agenda te zetten: in 2024 opent in één van de Y-Towers, direct naast de A’dam Toren en filmmuseum Eye in Amsterdam-Noord het Maritim Hotel.

Maritim Hotel wordt onderdeel van de Duitse keten Maritim Hotelgesellschaft. Het conferentiehotel krijgt 579 kamers verdeeld over 33 verdiepingen en wordt daarmee volgens projectontwikkelaar Union Investment het hoogste gebouw van Amsterdam. De 18 vergaderzalen zullen capaciteit bieden voor 4.400 mensen om samen te komen. Het is een perfecte locatie, aan het water en tegenover Amsterdam centraal station, voor een Europese congreshotel-combinatie. En dat niet alleen, naast het conferentiehotel komt er ook een toren met 174 appartementen.

Entree tipt must go hotel: Maritim Hotel
Entree tipt must go hotel: Maritim Hotel