E-learning SVH Duurzame Horeca
Duurzaamheid Horeca Ondernemerschap

Duurzaam ondernemen met SVH Duurzame Horeca

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 8 maart 2024

Duurzaam ondernemen is de basis geworden. Niet alleen vragen veel gasten dit, ook de wet- en regelgeving wordt jaarlijks strenger. Ben je horecaondernemer en wil je duurzaam ondernemen beter beheersen? En wil jij leren hoe je je duurzame inspanningen kan omzetten naar kansen en voordelen voor een succesvollere bedrijfsvoering? Dan biedt SVH jou dé e-learning en examen die daar perfect op aansluiten: SVH Duurzame horeca.

Duurzaam ondernemen biedt (financiële) kansen en voordelen. Minder food waste zorgt voor lagere foodkosten. Energie- en waterbesparende maatregelen zorgen voor een lagere rekening. Subsidiemogelijkheden zijn beschikbaar wanneer jouw horecabedrijf energiezuinige apparatuur aanschaft. Maar wellicht het belangrijkste, gasten en medewerkers beoordelen duurzame bedrijven hoger dan niet-duurzame bedrijven.

Op Horecava 2023 werd getoost op de start van de samenwerking tussen SVH en VANG Buitenshuis. Een samenwerking die bijdraagt aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. De eerste stap was het aanreiken van concrete voorbeelden en kennis aan ondernemers via een e-learning. Intussen is de e-learning en het examen klaar voor de eerste groep kandidaten om mee te starten. 

Cursus SVH Duurzame Horeca

Stichting Horeca Onderwijs (SHO) is als opleider actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de e-learning en het examenmateriaal en biedt nu als eerste horecaopleider de cursus Duurzame Horeca aan. De horecaprofessionals die slagen voor het examen ontvangen een officieel SVH-diploma.

Wil jij leren hoe je je duurzame inspanningen kan omzetten naar kansen en voordelen voor een succesvollere bedrijfsvoering, meld je dan snel aan!