Koude Dranken Terras Inspiratie

De zomerdrankjes voor 2022

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 25 mei 2022

De zomer komt eraan! We laten de koude en grauwe dagen achter ons en kijken uit naar warme zomerse dagen. Heerlijk naar buiten! Of je nu graag in het park zit, met wat vrienden in de tuin borrelt of niet van het terras weg te slaan bent: overal past een lekker zomerdrankje bij. Ontdek de zomerdrankjes voor 2022!

5 x lekkere zomerdrankjes voor 2022

 

1.     Aperol én Limoncello Spritz

De vraag naar cocktails op het terras is hoog. Zo is de Aperol Spritz al jaren een icoon onder de zomerdrankjes op het terras. Dit bitterzoete en bruisende drankje is een combinatie van Aperol, prosecco en bruiswater. Maar waar Noord-Italië hun spritz maakte met Aperol, wilde Zuid-Italië niet achterblijven. Zo ontstond de Limoncello Spritz. Binnen een handomdraai staat dit drankje van prosecco, limoncello, bruiswater én niet te vergeten een schijfje citroen op tafel. De smaak en zongele kleur in je glas passen ideaal bij een zomerse picknick, barbecue in de tuin of avondje op het terras.

2.      Tarongino, Orange Wine

De eerste en enige sinaasappelwijn, voor 100% gemaakt van sap van de beste sinaasappels, grapefruit en bloedsinaasappels uit Valencia. Sinaasappel wordt in Valencia ‘Taronja’ genoemd, vandaar dat ‘Tarongino’, de naam van deze heerlijke zomerdrank, een combinatie is van ‘Taronja’ en ‘wine’. Het begint in de groene boomgaarden, waar het fruit wordt verbouwd onder de warmte van de mediterraanse zon. Wanneer het fruit de perfecte rijpheid bereikt, wordt via een exclusieve, natuurlijke fermentatie de drank samengesteld. Met een alcoholpercentage van 7% is het ideaal om te drinken als aperitief, cocktail en in combinatie met lichte maaltijden en zeevruchten.

3.      Heineken Silver

Heineken Silver is de nieuwste introductie van Heineken in Nederland. Een nieuwe vorm van verfrissing, maar wel gemaakt met dezelfde pure en natuurlijke ingrediënten als het originele Heinekenrecept. Anders bij Heineken Silver is dat het gebrouwen wordt met een ijskoud lageringproces van -1 graden Celsius. Het resultaat is een extra verfrissende, uitgebalanceerde smaak die met een alcoholpercentage van 4% gemakkelijk te drinken is. Perfect voor de zomerse dagen op het terras.

4.      Viper Hard Seltzer

In 2021 werd Hard Seltzer al benoemd als één van de zomerdrankjes van het jaar. Niet te zoet, sterk of zwaar, maar lekker fris en zeer geschikt voor op een warme dag. Dit jaar gaat de Seltzer trend verder, want ook zij introduceren een nieuw drankje: de Viper Hard Seltzer. Viper is verkrijgbaar in de smaken lime en cranberry. Het drankje kenmerkt zich door een frisse smaak, zonder conserveringsmiddelen, glutenvrij en laag in calorieën. Iedereen die deze zomer wil genieten van een fris alcoholisch drankje gemaakt van natuurlijke ingrediënten heeft aan Viper een ideale keuze. Maak de zonnige dagen zo nóg een beetje beter!

5.      Alcoholvrij genieten 

Maar naast bovenstaande alcoholische zomerdrankjes voor 2022, zijn er natuurlijk ook genoeg alcoholvrije opties. Het is zelfs zo dat er een groeiend enthousiasme is voor een low- of non-alcoholisch drankje. De alcoholvrije opties op de menukaart nemen toe, van smaakvolle alcoholvrije bieren tot non-alcoholische spirits. Ontdek meer over de verschillende alcoholvrije zomerdrankjes in ons artikel over alcoholvrij genieten.