Brood van bakkersopleiding Dordrecht naar Voedselbank

Aangeboden door: ANP
dinsdag, 26 januari 2021

De vele broden en taarten die studenten van de bakkersopleiding aan het Da Vinci College in Dordrecht moeten bakken, belanden niet in de prullenbak. Nu het brood en banket niet meer in de kantine aan medewerkers verkocht kan worden, doneren de studenten alles wat ze maken aan de Voedselbank.

De praktijklessen van MBO-opleidingen mogen tijdens de tweede lockdown doorgaan van de overheid, met inachtneming van de anderhalvemeterregel en het dragen van een mondkapje. Doorgaans blijft er bij de praktijklessen van bakkersopleidingen veel lekkers over. Docent Rob Krijnen van het Da Vinci College kwam met het idee een samenwerking aan te gaan met de Voedselbank in IJssel en Lek.

“Het is erg fijn dat voor onze studenten de praktijklessen gewoon door mogen gaan, maar helaas houden we daarbij veel producten over. Gelukkig is er nu een mooie samenwerking met de Voedselbank tot stand gekomen, waardoor we mensen die het nodig hebben echt blij kunnen maken”, aldus Krijnen tegen het lokale nieuwsmedium. Een vrijwilliger van de Voedselbank zegt dat het leuk is om de producten van de leerlingen op de tafels te hebben. “Het is echt een smaakvol extraatje.”

Het is niet de eerste keer dat MBO-studenten van een horeca-opleiding eten doneren. In 2019 bakten studenten van de koksopleiding aan ROC Mondriaan in Den Haag pizza’s vanuit een foodtruck om geld op te halen voor de Voedselbank. Tegelijkertijd wilden ze meer bewustzijn kweken. De leerlingen hadden 1400 euro opgehaald en wonnen er de Haagse Onderwijsprijs mee.