Utrechtse studenten maken bezorgplatform met hoge winstmarges

Aangeboden door: ANP
maandag, 12 april 2021

Veel restaurants sluiten zich tijdens de coronacrisis aan bij bezorgplatforms zoals thuisbezorgd alhoewel dat soort platformen een groot deel van de winst wegnemen. 2 utrechtse studenten maken hun eigen app.

Veel meer restaurants laten sinds de sluiting van de horeca maaltijden bezorgen via platforms als Thuisbezorgd. Twee Utrechtse studenten zagen dat deze apps een groot deel van de winst wegnemen bij lokale horeca en maakten daarom een eigen platform.

Het idee is om de lokale horeca te steunen door ze een bezorgwebsite aan te bieden waarbij ze een hoge winstmarge behouden. “Als je door de binnenstad van Utrecht loopt, ziet het er triest uit. Iedereen probeert nog het hoofd boven water te houden door een drankje te verkopen”, zegt initiatiefnemer Jesse Enkelaar tegen RTV Utrecht. “Daarom wilden we graag iets betekenen voor de Utrechtse horeca.”

Als vooronderzoek voor het initiatief praatten de studenten van de Hogeschool Utrecht met tientallen horecaondernemers. “Wij dachten dat ze 13 procent af moesten staan aan Thuisbezorgd, maar in veel gevallen is dat 27 procent”, zegt Enkelaar. “Dat is vaak de volledige winstmarge van zo’n restaurant. Wij willen het anders doen.”

Cadeaubonnen

Bijna 25 restaurants hebben zich al aangesloten bij het platform Steun-Horeca-Utrecht. Op de site kun je ook cadeaubonnen kopen. Het platform is ontwikkeld samen met marketingbureau GetForward in Amersfoort, dat al een soortgelijk initiatief had uitgewerkt.

De studenten hebben ambities en plannen om een groot evenement te organiseren in Utrecht, om zelf wat te kunnen verdienen met het platform. Daar zijn ze alleen nog niet helemaal uit. “We willen in ieder geval nooit zo’n verdienmodel als de andere bezorgplatforms gebruiken, en hopelijk kunnen we daar meer mensen van overtuigen.”