Thuisbezorgd geeft maaltijdbezorgers nu verkeersopleiding

Aangeboden door: ANP
dinsdag, 18 mei 2021

Maaltijdbezorgsite Thuisbezorgd.nl geeft haar bezorgers een online verkeersopleiding. Deze training moet de maaltijdbezorgers leren omgaan met gevaarlijke verkeerssituaties.

De online training is gemaakt in samenwerking met stichting TeamAlert, een jongerenorganisatie die zich inzet voor verkeersveiligheid. Thuisbezorgd, de Nederlandse tak van het moederbedrijf Just Eat Takeaway, levert een deel van de bezorging aan aangesloten Nederlandse restaurants. Deze groep van duizenden bezorgers bestaat voornamelijk uit jongeren.

De verkeersopleiding, die deze week begint, laat de bezorgers herkenbare verkeerssituaties zien, waarna zij moeten inschatten wat potentiële gevaren zijn en hoe ze die het beste kunnen voorkomen. Die getoonde situaties zijn gebaseerd op eigen ervaringen van maaltijdbezorgers, zodat de training zo realistisch mogelijk is. De organisatie TeamAlert ging daarvoor in gesprek met de overwegend jonge bezorgers van Thuisbezorgd.

Risico’s inschatten

Niet alleen nieuwe werknemers van Thuisbezorgd moeten de opleiding volgen, ook huidige bezorgers krijgen de online training. “Als zij de opleiding hebben gevolgd, kunnen ze beter lastige verkeerssituaties en risico’s inschatten en weten ze wat te doen om veiliger op hun bestemming te komen”, zegt Thuisbezorgd-manager Arno Smit.

De organisatie wil de training ook aanbieden aan restaurants en cafetaria’s die een eigen bezorging hebben. Ook koeriers van Just Eat Takeaway in België en Frankrijk krijgen de cursus.