7 horecadesigns om naar uit te kijken
Interieur en Design Entree Magazine Inspiratie

7 horecadesigns om naar uit te kijken

Aangeboden door: Entree Magazine
maandag, 9 oktober 2023

Welke zaken met bijzonder design openen de komende maanden hun deuren? Wij geven alvast zeven previews om te onthouden. Van Won Yips nieuwe project in Amsterdam tot een karaokebar in Eindhoven. Enjoy!

1. THE DIAMOND IN AMSTERDAM - VOORJAAR 2024

Het pand van de Heineken Hoek, op de hoek van het Amsterdamse Leidseplein, wordt momenteel getransformeerd tot een nieuwe iconische plek: The Diamond. Met de glazen, diamantvormige gevel krijgt het gebouw een spectaculair aanzicht. In het pand komen onder andere een viersterrenhotel, een onderscheidend horecaconcept in de kelder en een table d’hôte. In de exclusieve en intieme table d’hôte zal elke twee weken een andere topchef het menu verzorgen. Hij of zij kookt voor slechts zestien gasten die plaatsnemen aan de chef’s table.

The Diamond wordt een joint venture tussen Yip Group (van ondernemer Won Yip), hotelgroep Q Hospitality Group en horecaondernemer Martin Nijdam. In het pand komt ook een steakhouse dat de oude naam Heineken Hoek gaat dragen. Lees meer over de plannen in: Won Yip en Q Hospitality Group openen hotel met horeca op plek Heineken Hoek.

.

2. THE LOCAL CLUB IN GORINCHEM - VOORJAAR 2024

Gorinchem is volgend jaar een hotspot rijker. Ondernemer Pieter van Reeuwijk en chef Tonny van Houwelingen openen in 2024 all day-concept The Local Club. In de zaak staan kwalitatieve seizoensgebonden en lokale producten centraal. The Local Club wordt gehuisvest in een monumentaal pand dat aan de voorkant grenst aan een drukke winkelstraat, en aan de achterkant - waar het terras komt te liggen - pal aan het water.

In het souterrain van het pand kan straks door groepen vergaderd en geborreld worden. Designbureau Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat gekenmerkt wordt door messingelementen, rookglas en behang met uitgesproken prints en texturen. Boven de bar komt een unieke luifel te hangen die ook dienstdoet als drankenopslag voor de speciale wijnen, champagnes en sterke dranken.

3. 1NUL8 IN ROTTERDAM EN ZWIJNDRECHT - EIND 2023 / 2024

De eigenaren van het Rotterdamse 1NUL8 Floris van der Sluis en Fabian Loveriks breiden dit en volgend jaar uit met drie locaties met elk een eigen concept. De designs voor het interieur worden ontwikkeld door Dennis Interieurarchitect. In september opent vlak bij de Delftsevaart 1NUL8 Basement. De Méditerranée en het (bewegende) water zijn de inspiratiebronnen voor het ontwerp. De unieke blauwgroene bar heeft bijvoorbeeld een golvende vorm en is 3D-geprint van gerecyclede melkpakken.

Het lichtplan is onder andere geïnspireerd op de weerspiegeling van het water. In de vloer is met messingvormen de rimpeling van een druppel die in het water valt nagemaakt. Eind dit jaar opent in een driehoekig nieuwbouwpand de Rotterdamse locatie Noord, een brasserie/bistro waar gasten kunnen genieten van Parijse sferen. In 2024 volgt in Zwijndrecht de all day-zaak Aan het Water. Lees er meer over in ons artikel: 1NUL8 in Rotterdam breidt uit: 'We openen drie nieuwe locaties'.

.

4. MADAME ROSE IN KATWIJK - OKTOBER 2023

In de duinen van Katwijk, ingeklemd tussen het strand en de boulevard, opent binnenkort restaurant Madame Rose in het pand van het voormalige Hudson. In de zaak komen drie restaurantruimtes en een bar die samen plek bieden aan zo’n tweehonderd gasten. De zaak moet meer schwung geven aan de Katwijkse horeca en community.

Zo is er op het menu een hoofdrol voor goede vis van lokale aanbieders. Malika den Haas zal er de scepter zwaaien. Zij was één van de inspiratiebronnen voor het design, dat in handen is van De Horeca Fabriek. Het ontwerp laat zich het beste omschrijven als een eclectische mix van design. De inrichting bevat veel kleurrijke elementen, waaronder een knaloranje bank, en prints met roze bloemen die terugkomen op het plafond en de bekleding van de stoelen en barkrukken.

5. TOKYO BY NIGHT IN EINDHOVEN - EIND 2023

Op het levendige Stationsplein van Eindhoven komt eind dit jaar de nieuwe karaokebar Tokyo by Night. Ondernemer Charly Cai is de eigenaar; het ontwerp is van het Brabantse bureau Art 2 go. De zaak bevat negen verschillende kamers, geschikt voor groepen van vier tot vijftien personen. Elke kamer krijgt een andere stijl. Zo komt er een roze bloesemkamer, een stoere samoerairuimte en een strakke subwaykamer.

De entree wordt uitgevoerd in een space-achtige sfeer, met veel donkerpaarse en blauwe kleuren, opvallende effecten in de verlichting, glimmende objecten, en prints op de vloer, wanden en plafond die in elkaar overlopen. Ook komt er een loungebar waar zo’n vijftig gasten terechtkunnen voor een drankje. De looproutes tussen de ruimtes krijgen een ruige en donkere streetvibe die doet denken aan de straten van nachtelijk Tokyo.

.

6. ROAM IN SPIJKENISSE - EIND 2023

Eind dit jaar opent in Spijkenisse bar-restaurant Roam, een oase binnen een stedelijke/industriële omgeving en op steenworpafstand van een natuurgebied. De zaak is in handen van Carlton Hotel Collection. Het zalencomplex bij de locatie is eerder onder handen genomen en heeft een industriële sfeer. Het nieuwe bar-restaurant krijgt juist een warme en huiselijke look and feel. Het centrale thema van het ontwerp, dat werd ontwikkeld door designbureau ESTIDA, is ‘oase’.

Zo wordt er in het design veel gebruikgemaakt van lichtbruine en zandkleurige items en natuurlijke en zachte materialen zoals wol en hout. Verschillende planten geven het interieur straks extra sfeer, zonder te overheersen. Door de zaak komen meerdere luxe banken die gasten uitnodigen een rustmoment te nemen. Eén van de eyecatchers wordt de U-vormige bar, afgewerkt met olijfhout.

7. NOTABLE IN ECHT - BEGIN 2024

De voormalige dakpannenfabriek in Echt wordt momenteel getransformeerd tot een bruisende plek met onder meer een brouwerij, verswinkels en horecaconcepten. Eén van de pareltjes wordt Notable, het nieuwe restaurant van sterrenchef Vital Awick en topsommelier Adriaan Visser. In de zaak komt enkel een chef’s table voor 25 gasten. Designbureau King Kongs is verantwoordelijk voor het ontwerp. De kristalvorm (afgeleid van de ‘superkrachten’ van de eigenaren) is het uitgangspunt voor het ontwerp en wordt in het hele interieur doorgevoerd.

Zo wordt veel gebruikgemaakt van diagonale lijnen en hangt straks boven de keuken een spectaculair verlichtingselement in kristalvorm. De strakke en moderne meubels zijn van donker hout; een mooi contrast met de chef’s table van travertin (licht natuursteenmateriaal). In het kader van duurzaamheid wordt gewerkt met duurzaam plaatmateriaal dat zowel de constructie als de eindafwerking vormt.

.