Interieur en Design

5x inspirerende Amsterdamse horeca voor na de beurs

Aangeboden door: Entree Magazine
donderdag, 2 januari 2020

Waar ga jij heen ná de Horecava? In het Trendreport van Entree Magazine noemen we vijf inspirerende horecazaken, die afgelopen jaar openden in Amsterdam! Zien we je daar?

Bar Claes

Ben je op zoek naar een bar met een echte wow-factor? Stap dan eens binnen bij het gloednieuwe hotel Park Centraal (voorheen Park Hotel), aan de Amsterdamse Stadhouderskade, dat werd genomineerd voor Best Hotel Design 2019 tijdens de Entree Awards. Meteen na binnenkomst tref je aan de linkerzijde Bar Claes. In het oog springt meteen het uitbundige design van de bar. Met het prachtige meubilair en spiegelplafond is het een tikkeltje glamoureus, maar zonder je ongemakkelijk te voelen. Sterker nog, de bar is juist heel toegankelijk! Opvallend is verder de eikenhouten vloer met patronen, lekker seventies style!

Horecava - trendreport van Entree Magazine- Amsterdamse horeca voor na de beurs parc hotel
Foto: hotel Park Centraal, Steve Herud

Hurryhurrygogo

Onder de Supperclub in Amsterdam opende vorig jaar Hurryhurrygogo. Het is het nóg chaotischere en hysterischere zusje van Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. De nieuwe zaak is eigenlijk een moderne snackbar. Zo vind je er een trekwand en staan er alleen kleine gerechten onder de tien euro op de kaart, zoals een patatje rendang, verschillende satés en een dessert met de naam ‘happy end’. Daarnaast bestellen gasten aan de bar drankjes en hapjes en halen ze deze zelf op bij de keuken en staan er alleen maar barhoge tafels in de zaak. Hurryhurrygogo heeft namelijk ook een barfunctie en is tot laat open. Hurryhurrygogo valt onder de vleugels van IQ Creative.

Horecava - trendreport van Entree Magazine- Amsterdamse horeca voor na de beurs hurryhurrygogo
Foto: hurryhurrygogo

Brasserie Carstens

Het bekende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, pal tegenover station Amsterdam Centraal, is volledig getransformeerd. De nieuwe Brasserie Carstens is daarvan een onderdeel. Het hotel ging hiervoor een samenwerking aan met Maik Kuijpers, oud-chef van De Librije*** in Zwolle, die vooral inzet op het gebruik van Nederlandse producten. Het interieur is mede door het gebruik van veel cognackleuren, planten en natuurlijke materialen warm en comfortabel. Opvallend zijn verder het glazen dak, de open keuken en de hoeveelheid licht dankzij de grote ramen.

Horecava - trendreport van Entree Magazine- Amsterdamse horeca voor na de beurs
Foto: Brasserie Carstens

NENI

Na onder andere Israël, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Duitsland en Oostenrijk is nu Nederland aan de beurt. Kookboekenschrijver Haya Molcho opende vorig jaar in de oude Citroën-garage in Amsterdam-Zuid de elfde vestiging van NENI. De naam komt van de voorletters van haar 4 zonen, Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan, met wie ze de zaken runt. De locatie in Amsterdam bestaat uit een groot restaurant met veel lange tafels en plek voor 250 gasten. Door de vijgenbomen, hangende lantarens en zogeheten louvreluiken krijgen gasten het gevoel alsof ze buiten zitten. Daarnaast vinden gasten in NENI een deli met een gele keuken die qua vorm geïnspireerd is op het iconische busje Citroën HY, de Lemonman Bar (denk aan: citroen) met een lange bank van 25 meter en de Yellow Room, die afgehuurd kan worden.

Horecava - trendreport van Entree Magazine- Amsterdamse horeca voor na de beurs neni
Foto: NENI, Wouter van der Sar

nhow

Deze maand openen de deuren nhow Amsterdam RAI, het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux. Het iconische gebouw symboliseert de smeltkroes van de stad Amsterdam. In het hotel komen hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele uitingen samen in een spannende mix van kleuren en patronen. THE ENTOURAGE GROUP is verantwoordelijk voor twee f&b-concepten op de begane grond en de bar, het restaurant en de skylounge op de 24ste etage op 91 meter hoogte. Daarnaast exploiteert NH een bar op de eerste verdieping, een ruimte voor ontbijt, lunch en diner op de 17e etage en meeting- en eventruimtes op de 23ste verdieping.

Horecava - trendreport van Entree Magazine- Amsterdamse horeca voor na de beurs nhow

Foto: nhow