Innside Amsterdam Sky Bar
Interieur en Design Entree Magazine Inspiratie

3 hotspots die binnenkort openen

Aangeboden door: Entree Magazine
dinsdag, 2 maart 2021

Kunnen we ons nog verheugen op nieuwe horeca straks? Het antwoord is: ja! Entree Magazine noemt drie hotspots in Amsterdam, Utrecht en Leersum die zodra het kan de deuren openen.

Hotspot 1: Hotel INNSiDE by Melia in Amsterdam

In de voormalige Akzo Nobel-toren aan de Amsterdamse Zuidas opende onlangs INNSiDE by Mélia. Op het gebouw werd een aantal etages extra gebouwd. Het hotel telt 328 kamers, waaronder meerdere suites op de bovenste verdiepingen.

Entree Magazine 3 hotspots | Horecava

Bijzonder is skybar Cielo op de negentiende etage, waar cocktails en moderne Spaanse tapas op de kaart staan. Op de begane grond is bar-restaurant Tierra te vinden, waar gasten terecht kunnen voor drankjes, bites of een Spaans diner. Verder is er een vergaderzaal van ruim negentig vierkante meter die opgesplitst kan worden in twee ruimtes. Het hotelmerk staat bekend om de workshopruimte Big Idea Space. Deze is creatief ingericht en te vinden aan de tuin van het hotel.

Sjoerd Sybesma is aangetrokken als general manager van INNSiDE by Mélia in Amsterdam. ­Het hotelmerk heeft 25 locaties, onder andere in New York, Berlijn en Londen, en valt onder de vleugels van het Spaanse Meliá Hotels International dat wereldwijd honderden hotels heeft.

Entree Magazine 3 hotspots | Horecava

Liemes Food District

Hotspot 2: Foodconcept Liemès in Utrecht

In The Wall, het iconische gebouw langs de A2 in Utrecht, is ‘foodhall’ Lièmes Food District geopend. Het bestaat uit twee gedeeltes die worden verbonden door een acht meter hoge boom. Het lage gedeelte bestaat uit lange tafels en hoge zitjes met barkrukken, die worden omringd door de elf verschillende wereldkeukens. In het hoger gelegen gedeelte kunnen gasten plaatsnemen in comfortabele hoekbanken. Er is plek voor vijfhonderd gasten.

Entree Magazine 3 hotspots | Horecava

Rein Rambaldo van designbureau De Horeca Fabriek: “We hebben bij het ontwerpen geprobeerd om elementen toe te voegen die niet te schreeuwerig, maar wél herkenbaar en fotogeniek zijn. Zo zijn er de zelfontworpen vloer die bestaat uit vijftigduizend tegeltjes, twee vrijstaande bars en het metershoge plafond dat als een sterrenhemel verlicht wordt door lampen.”

Eigenaar is Ed Bindels, tevens de oprichter van de Amac-winkels. “Voor mijn werk reis ik veel en dan doe ik veel ideeën op voor gerechten. Bij Lièmes krijgen mensen de kans om op ‘slechts’ vijftienhonderd vierkante meter een culinaire wereldreis te maken.”

Entree magazine 3 hotspots | Horecava

Bistro LOF | Fotograaf: Alan Jensen

Hotspot 3: Bistro LOF in Leersum

Op culinair landgoed Parc Broekhuizen in Leersum konden gasten al dineren bij Voltaire* en overnachten in een prachtige omgeving, maar het krijgt er met Bistro LOF een publiekstrekker bij. De bistro is gevestigd in de monumentale boerderij midden op het landgoed.

Entree Magazine 3 hotspots | Horecava

Bistro LOF | fotograaf: Alan Jensen

Interieurarchitect Judith van Mourik, die ook de rest van Parc Broekhuizen ontwierp: “De zes meter hoge schouw vormt de entree en ook de houten spanten en het driehonderd jaar oude metselwerk zijn bewaard gebleven. De nieuwe stalen trap is een eigentijdse tegenhanger. De tafels zijn gemaakt van bomen uit het park en de banken zijn uitgevoerd in zacht, bruin leer met een vleugje roze. Het bruine palet herinnert aan vroeger, maar is ook erg van nu.”

LOF heeft vier ruimtes met een eigen sfeer, waaronder een tuinkamer en chef’s table. Chef Ewout Eleveld kookt er eenvoudige, herkenbare gerechten, met verse ingrediënten uit de kas.