Wil je meer omzet? Dan moet je gaan bezorgen!

Aangeboden door: Horecava
maandag, 2 maart 2020

De markt voor maaltijdbezorging is al een tijdje booming en groeit exponentieel. Niet zo gek als je ziet wat voor een kansen het biedt en ziet dat de markt in vijf jaar tijd is verviervoudigd.

Met maaltijdbezorging verhoog je het aantal bestellingen en daarbij overtref je de concurrent die niet bezorgd en bereik je direct een hele nieuwe groep klanten.
Maar voordat je kunt beginnen met maaltijdbezorging moet je eerst een aantal stappen doorlopen en belangrijke beslissingen maken.

Het is slim om van te voren te bedenken wat je wilt bereiken, maak een kosten-batenanalyse en stel een plan van aanpak samen. Wil je het bezorgen volledig zelf doen, of wil je de ondersteuning van een bezorgplatform zoals Thuisbezorgd.nl, Deliveroo, Uber Eats etc.? Kies je voor één platform of meerdere? Ben je hier uit, dan is het tijd om je bestel- en betaalsoftware te regelen en je bezorgmenu samen te stellen.

Bezorgmenu en keuken

Kies daarvoor de beste en meest verkochte gerechten. Het is niet nodig om meteen een volledig menu aan te bieden, je kunt ook klein beginnen en later uitbreiden. Zorg ervoor dat je keuken is ingericht op de nieuwe bestellingen, denk bijvoorbeeld aan een aparte afhaalbalie, ook moet je rekening houden met de inzet van je personeel.

Bezorgers en vervoer

Daarna is het belangrijk om de werving van bezorgers te starten, ook hierbij kan een platform zoals Thuisbezorgd.nl ondersteuning bieden: Ze sturen posters en geven advies om zonder extra kosten aan bezorgers te komen. Maar al dat lekkers moet natuurlijk ook ergens in verpakt worden, ga je voor duurzame verpakkingen? En op welk voertuig wordt het bezorgd? Ga je voor e-bikes, scooters of auto’s? Denk hierbij aan je doelstellingen, je afzetgebied en eventuele logistieke wet- en regelgeving binnen jouw stad of dorp.

Denk aan de marketing

Het is natuurlijk belangrijk dat mensen weten dat je maaltijden bezorgd. Dit doe je door online goed zichtbaar te zijn. In het geval je hebt gekozen om partner te worden van een bezorgingsplatform bieden zij vaak de mogelijkheid om je eigen webpagina op hun site te hebben. ‘Met miljoenen mensen die iedere dag een bestelplatform zoals Thuisbezorgd.nl, Uber Eat en Deliveroo bezoeken, vergroot je je zichtbaarheid en bereik je een hele nieuwe groep klanten. Daarnaast werkt Thuisbezorgd.nl bijvoorbeeld aan je vindbaarheid op Google en lift je mee met onze marketingactiviteiten. Heb je ervoor gekozen om de bezorging zelf op te zetten, dan zal je zelf aan de slag moeten met je website en social media zodat je naast je bestaande klanten ook nieuwe klanten bereikt.

Kortom of je nu een fee betaalt voor elke bestelling aan een platform of dat je kiest om zelf de bezorging te regelen, weeg alles goed af van te voren. Zet je doelstellingen op papier, de voor –en nadelen en de gevolgen voor je zaak en personeel.De markt voor maaltijdbezorging is al een tijdje booming en groeit exponentieel. Niet zo gek als je ziet wat voor een kansen het biedt en ziet dat de markt in vijf jaar tijd is verviervoudigd.