Havenmantsje winnaar Beste Leerbedrijf Horeca 2019 2020 uitreiking
Personeel Beursnieuws Wedstrijden

Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 van start!

Aangeboden door: SVH
woensdag, 21 september 2022

Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Wie treed in de voetsporen van onder andere ’t Havenmantsje Harlingen, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Het Hooihuis Roosendaal? Nomineer één of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op Horecava in januari 2023.

Met veel enthousiasme zetten ieder jaar vele duizenden erkende horecaleerbedrijven en leermeesters zich in om de vakmensen van de toekomst op te leiden in hun bedrijf. De praktijkervaring die studenten, leerlingen en om- en bijscholers daar opdoen is van enorme waarde voor hun verdere carrière in de horeca. De eerste werkervaring doen ze op onder begeleiding van een leermeester. SVH vindt het belangrijk om de inzet van erkende leerbedrijven en leermeesters extra onder de aandacht te brengen en te waarderen. Daarom belonen ze dit tijdens de jaarlijkse Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca wedstrijd.

Nominatieronde gestart: doe ook mee!

Moet jij gelijk aan een leerbedrijf denken dat uitblinkt op het gebied van opleiding? Je heb tot en met zondag 6 november 2022 om jouw favoriete leerbedrijf te nomineren voor de felbegeerde titel Beste Leerbedrijf Horeca. Een nominatie voor de wedstrijd is een blijk van waardering richting het leerbedrijf.
Uitreiking Beste Leerbedrijf Horeca
“Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor leerlingen en nieuwe horecamedewerkers. De strijd om de titel draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Tijdens de laatste editie sleepte restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 in de wacht. Welk erkend leerbedrijf in de horeca heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 verdient? Ik roep iedereen op hun favoriete leerbedrijven te nomineren!” Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

Ook weer titel voor Beste Leermeester Horeca

Niet alleen het Beste Leerbedrijf maakt kans op een titel, leermeesters maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Wie treed in de voetsporen van Nita Huning-Koster van restaurant ’t Noorden uit Aalten? De beste leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken.

Eshuis: “Omdat goede leermeesters van onschatbare waarde zijn, maken zij dit jaar ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Het is een vast onderdeel van de wedstrijd geworden. Soms blinkt een leermeester namelijk zo uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Haal je de leermeester uit dat bedrijf, dan valt een heel groot deel van de kwaliteit van de begeleiding weg. Als wedstrijdcommissie willen we deze professionals in het zonnetje zetten.”

Wedstrijdverloop: nieuwe opdrachten!

Genomineerde leerbedrijven kunnen opvallen, uitblinken, punten scoren en de strijd aangaan met elkaar door opdrachten uit te voeren. Op basis van de opdrachten krijgen de leerbedrijven punten en een plaats in de ranking. Ook krijg je een goed inzicht in verbeterpunten om zo een nog beter leerbedrijf te worden. Benieuwd naar de vernieuwde opdrachten? Bekijk ze op www.besteleerbedrijfhoreca.nl. Er zijn ook bonuspunten te verdienen door je netwerk actief bij de wedstrijd te betrekken. Lukt het om 150 stemmen te verzamelen? Dan levert dit extra punten op in de totaalscore.

Top 10 en top 3

Medio november wordt bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH. Zij nemen een kijkje op de werkvloer en stellen daarna een top 3 vast. De wedstrijdcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, KHN, SBB, FNV Horeca, het onderwijs en oud-winnaars. De top 3 zal door de voltallige commissie van de wedstrijd in december worden bezocht. Aan de hand van beoordelingscriteria zullen zij vaststellen welk leerbedrijf de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 tijdens Horecava in januari 2023 in ontvangst mag nemen. Ook wordt een top 3 van Beste Leermeesters Horeca gekozen. De winnaar van deze titel wordt op datzelfde moment tijdens de Horecava bekendgemaakt.

Nomineer nu jouw favoriete leerbedrijf!