Personeel Ondernemerschap

Twee nieuwe bestuursleden voor FoodService Instituut Nederland

Aangeboden door: FoodService Instituut Nederland (FSIN)
dinsdag, 7 maart 2023

Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwelkomt twee nieuwe bestuursleden: Annemarie Swijtink (McDonald’s Nederland BV) en Dick Slootweg (Bidfood BV).

Annemarie Swijtink is de eerste van de twee nieuwe bestuursleden van FSIN. Sinds juni 2022 managing director bij McDonald’s Nederland BV en vertegenwoordigt in het FSIN-bestuur de schakel outlets. Ze vervangt Henri Froeling, die jarenlang namens de Vital Food Group in het FSIN-bestuur plaatsnam. Annemarie Swijtink is de eerste vrouwelijke managing director in het 51-jarig bestaan van McDonald’s Nederland. Ze werkt al ruim vijftien jaar in de fastfoodservice-branche.

Annemare Swijtink McDonald's Nederland BV
Bij McDonald’s zette zij onder meer de digitale versnelling in gang, mede omdat zij gelooft in de kracht van data. Ze heeft veel kennis van de QSR-sector en is eraan gewend de vertaling te maken van markt- en consumentendata naar businesskansen en -uitdagingen. Annemarie Swijtink vindt dat je als marktleider het voortouw moet nemen en een concrete bijdrage moet leveren aan maatschappelijke uitdagingen. ‘Samen met politieke en maatschappelijke stakeholders kunnen we zo stappen zetten en zorgen dat er meer bewustzijn ontstaat rondom een gezonde leefstijl.’ Ze beschouwt het FSIN als een waardevol kennisinstituut en levert graag een bijdrage aan het verder versterken en uitdragen van de visie van het FSIN.
Dick Slootweg is sinds 2005 managing director van Bidfood BV. Hij neemt in het FSIN-bestuur, in de schakel grossiers, het stokje over van Freek van Beek. Van Beek vertrok onlangs bij Lekkerland Nederland en verliet daarmee ook het FSIN-bestuur. Dick Slootweg geniet dagelijks van zijn werkzaamheden voor het internationale foodbedrijf Bidfood, dat wereldwijd actief is in 35 landen. Het bedrijf omturnen naar een Food & Techbedrijf is momenteel zijn grootste uitdaging. Dick Slootweg kijkt ernaar uit om te kunnen helpen om het FSIN en de food(service)-business in Nederland verder te professionaliseren.
Dick Slootweg Bidfood BV
Het FSIN is zeer content met de nieuwe bestuursleden en is ervan overtuigd dat beiden van grote waarde zullen zijn voor het kennisinstituut. Tegelijkertijd bedankt het FSIN de vertrokken bestuursleden hartelijk voor hun bewezen diensten in de afgelopen jaren. Naast voorzitter Walter Seib en de nieuwe leden Annemarie Swijtink en Dick Slootweg, bestaat het FSIN-bestuur uit: Rob Heesen (Albert Heijn), Jan Willem Hilbron (Albron), Dries Bögels (Sligro Food Group), Mark Boot (Arla Foods), Paul van Haeren (Signature Foods) en Johan Vercaemst (Unilever Foodsolutions). De dagelijkse leiding van het FoodService Instituut Nederland is in handen van directeur Inga Blokker. is zeer content met de nieuwe bestuursleden en is ervan overtuigd dat beiden van grote waarde zullen zijn voor het kennisinstituut. Tegelijkertijd bedankt het FSIN de vertrokken bestuursleden hartelijk voor hun bewezen diensten in de afgelopen jaren. Naast voorzitter Walter Seib en de nieuwe leden Annemarie Swijtink en Dick Slootweg, bestaat het FSIN-bestuur uit: Rob Heesen (Albert Heijn), Jan Willem Hilbron (Albron), Dries Bögels (Sligro Food Group), Mark Boot (Arla Foods), Paul van Haeren (Signature Foods) en Johan Vercaemst (Unilever Foodsolutions). De dagelijkse leiding van het FoodService Instituut Nederland is in handen van directeur Inga Blokker.