#Steundebrouwer om brouwerijen te helpen

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 10 juni 2020

Veel brouwerijen hebben op dit moment het water aan de lippen staan, 40% dreigt failliet te gaan. Met de website van Steun de brouwer hopen de initiatiefnemers de brouwers een steuntje in de rug te geven.

Initiatiefnemer Eve Maessen kwam op het idee doordat ze zag dat de klanten van haar start-up Silent Disco Tasting het lastig hadden. Ze deelde het idee voor Steun de Brouwer bij de Facebook groep Bierliefhebbers, hierdoor nam Casper Houde contact met haar op. De zelfde avond begonnen we eraan. Vanwege de enthousiaste reacties van de brouwers, merkte we al snel dat we meer steun & skills nodig hadden in het team. Toen sloten Zoë van Walstijn en Thijs van Holthuijsen zich aan bij het team.

Het idee

Met een team van 4 vrijwilligers probeert #steundebrouwers brouwerijen te helpen door ze samen te brengen op één platform.

Bezoekers kunnen op een mooi overzichtelijk platform, een bestelling plaatsen bij de lokale brouwers of verkennen door het land en helpen hen zo door de financieel moeilijke tijden heen.
Tot nu toe staan er meer dan 100 brouwerijen aangesloten op de website. Bezoekers kunnen zelf brouwerijen aandragen om het aanbod te vergroten.

Dit vanuit het dubbelzijdige oogpunt;
• De brouwers kunnen alle hulp gebruiken met de vindbaarheid van hun pakketten, de pakketten die ze verkopen om door deze tijd heen te komen.
• Voor de bierliefhebbers, een mooi overzichtelijke platform (wat nog ontbrak) waarbij ze de variatie in het keuze / koopproces langdurig kunnen voortzetten. Proef heel Nederland!

Meld je brouwerij aan!