Start-up in the Spotlight: Exploreca
Start-ups en Innovatie Horeca

Start-up in the spotlight: Exploreca

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 22 december 2023

Op zoek naar een knus hoekje om te genieten van een rustige lunch of een bruisend restaurant voor een speciale avond? Met Exploreca maak je van uiteten gaan en bestellen een gemakkelijke en fijne ervaring. Exploreca is het platform voor alle Horeca. Via deze app bestel je eten, zoek je gerechten, reserveer je tafels, ontdek je evenementen en nog veel meer.

Nieuwsgierig geworden? Tijdens Horecava 2024 zal deze app officieel worden gelanceerd op de stand van Exploreca op het Start-upLAB.

 

Wie zitten er achter Exploreca?

Bjorn Mickers en Jan-Joris Bernaards vormen het ondernemers duo achter Exploreca. Bjorn is als bedenker en ontwikkelaar meer dan alleen een gedreven IT-ondernemer; hij is een dynamische kracht die vastbesloten is om het allerbeste voor zijn klanten en partners te bereiken. Het is zijn passie om een levendige community te creëren.

 

Aan de andere kant is Jan-Joris een proactieve denker die in staat is om projecten vorm te geven, te managen en sales te boosten. Hij opereert creatief, klantgericht en doortastend. Zijn ondernemerschap richt zich op hospitality, met name horeca en evenementen, waar hij samen met partners al meerdere succesvolle projecten realiseerde.

 

 

 

De start van Exploreca

“Vanuit een wens voor een eigen app van een bevriende horecaondernemer, is het idee ontstaan om een totaal concept te bouwen voor alle horeca”, vertelt Bjorn. Hij is gestart met de ontwikkeling en programmering van de app. Na ruim 10 maanden was de app in grote lijnen klaar. Vanaf augustus is het commerciële proces gestart en is Jan-Joris toegetreden. De ondernemers hebben vervolgens gezamenlijk de juiste strategie geschreven, de doelgroep bepaalt en een pakkende naam bedacht: Exploreca – ontdek, ervaar, inspireer en verbind!

Waarom Exploreca?

Exploreca is het eerste online platform die ondernemers en gasten verbindt door echte ervaringen te delen. “De wisselwerking zorgt voor een unieke interactie”, beginnen Bjorn en Jan-Joris. “Gasten met pure recensies bieden vertrouwen, zij zijn de gids voor nieuwe ontdekkingsreizigers die ook willen genieten van heerlijke gerechten en gezellige sfeer”. En het is een echte win-win situatie voor de gasten én ondernemers. Deze bruisende community is namelijk de ultieme reclame voor ondernemers en vergroot hun zichtbaarheid, efficiëntie en winstgevendheid. Het vergroot de omzet en verlaagt de kosten voor de horecaondernemer. 

Wat zijn de reacties?

Horecaondernemers zijn zeer positief en vooral blij dat zij door de komst van Exploreca zich nu enkel hoeven te richten op het verwennen van haar gasten. Ook partners en leveranciers tonen enthousiasme en geven waardevolle feedback in de vorm van tips, wensen en advies. De app combineert eigenschappen van Tripadvisor, Facebook, Instagram, Thuisbezorgd, Social Deal en meer. Deze combinatie maakt van Exploreca een verfijnde zoekmachine. Gasten geven aan dat het daarmee dé zoekplaats voor de beste restaurants, cafés en events.

Toekomstplannen

Exploreca heeft op dit moment de ambitie om binnen 2 a 3 jaar een belangrijke speler te worden in Nederland. En als het aan Bjorn en Jan-Joris ligt dan gaan ze vervolgens ook Europa veroveren. Maar op de korte termijn gaan zij Exploreca eerst officieel lanceren tijdens Horecava 2024. En dat niet alleen, zij bieden een interessante pre-lancering actie: ontvang het Full-pakket gratis tot 1 oktober 2024.

Hoe je mee kunt doen? Meld je gratis aan, maak je profiel compleet en activeer vóór 7 januari 2024. En als klap op de vuurpijl wordt er op de eerste dag van Horecava binnen elke 50 activaties voor de lancering een gratis jaarabonnement verloot ter waarde van € 1.200,-.

Een laatste tip

Voor andere ondernemers binnen de branche hebben Bjorn en Jan-Joris nog een duidelijke tip: “Jouw concept moet uniek en vernieuwend zijn. Motivatie en ambitie zijn de belangrijkste vereisten. Durf keuzes te maken en wees onderscheidend. Geloof in het idee! Hard werken en onderzoek zijn de basis!”

Help Bjorn en Jan-Joris door als consument de app te downloaden en als ondernemer lid te worden van Exploreca. En wil jij Exploreca ervaren en meer weten? Bezoek dan het Start-upLAB op Horecava 2024.