Personeel Inspiratie

Leermeestertour biedt leermeesters volop inspiratie

Aangeboden door: SVH
woensdag, 14 juni 2023

Na het succes van eerdere edities organiseert SVH dit jaar een speciale Leermeestertour voor leermeesters in het horecavak. Leermeesters krijgen in de week van 26 tot en met 30 juni de unieke kans een kijkje in de keuken te nemen bij de vier beste leerbedrijven in de horeca.

Van maandag 26 juni tot en met donderdag 29 juni kunnen leermeesters in het horecavak een bezoek brengen aan één of meerdere leerbedrijven aan de top. De deelnemende leerbedrijven openen hun deuren speciaal voor alle leermeesters van Nederland en zijn op een vaste dag en tijd te bezoeken binnen het Leermeestertour-programma.

Stel eigen tour samen

“Leermeesters kunnen zich per leerbedrijf via SVH aanmelden en zo een eigen tour samenstellen. Ieder leerbedrijf verzorgt in de laatste week van juni een rondleiding en vertelt iets over hoe zij het leermeesterschap invullen binnen het bedrijf. Als leermeester steek je dus ontzettend veel op over je vakgebied én je wisselt ervaringen en ideeën uit met andere leermeesters”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

Bezoek één of meerdere top-leerbedrijven

De volgende top-leerbedrijven maken onderdeel uit van de Leermeestertour en verzorgen een rondleiding met inspirerend leermeesterschap-verhaal, inclusief culinaire verrassing:

Maandag 26 juni 2023
10:00 tot 12:00 uur
De Hof in Renswoude, Utrecht
Nr. 3 beste leerbedrijf van Nederland

Dinsdag 27 juni 2023
11.00 tot 13:00 uur
’t Voorhuys in Emmeloord, Flevoland
Nr. 2 beste leerbedrijf van Nederland

Woensdag 28 juni 2023
14:00 tot 16:00 uur
’t Kruisselt in De Lutte, Overijssel
Leerbedrijf met de beste leermeester van Nederland

Donderdag 29 juni 2023
16:00 tot 18:00 uur
De Werf in Veere, Zeeland
Nr. 1 beste leerbedrijf van Nederland

Deelname is kosteloos.

Hét voorbeeld voor de sector

Hoe inspireren deze leerbedrijven leerlingen en brengen zij het mooie horecavak over? Tijdens een bezoek aan deze leerbedrijven vertellen hun leermeesters er alles over.

Meld je aan en netwerk met andere leermeesters

Je kunt je als leermeester gratis inschrijven voor de bezoeken. De beschikbaarheid is beperkt, dus meld je snel aan. Het is de perfecte kans om andere vakgenoten te ontmoeten en te netwerken met leermeesters uit het vak. Je kunt je als leermeester aanmelden voor een bezoek aan één of meerdere leerbedrijven. De inschrijving kan via het aanmeldformulier van SVH.

Waarom we leermeesters zo moeten koesteren

Leermeesters zijn gemiddeld nog geen 33 jaar als ze hun diploma SVH Leermeester halen. De grootste groep die vandaag de dag slaagt voor het diploma is tussen de 22 en 26 jaar. Als leermeesters met passie en vakmanschap het vak overbrengen op leerlingen, levert dit een grote bijdrage aan gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen. Leermeesters zijn daarom ontzettend belangrijk voor de horeca. Opleiden is de basis voor een sterke horeca.