Marjolein de Haas-Hebink van Horecava

Aangeboden door: Horecava
zondag, 18 augustus 2019

Marjolein de Haas-Hebink, Brand Marketing Manager krijgt een kick als ze op de eerste dag van Horecava rondloop en de eerste bezoekers binnen zie stromen.

Ze pubquizt maandelijks met ‘de club van relaxte moeders,’ de pers kent haar al van Horecava 2019 en ook binnen RAI Amsterdam is ze niet onopgemerkt gebleven: Marjolein de Haas-Hebink, Brand Marketing Manager Horecava. Wie ooit met haar samenwerkt wordt aangestoken met haar lach en oneindige enthousiasme. Met haar natuurlijke flair en humor weet ze iedereen mee te nemen in haar verhaal. En dat is precies wat haar hoofddoel is voor Horecava: bezoekers enthousiasmeren om naar de beurs te komen.

In maart 2018 begon ze als Brand Marketing Manager bij Horecava. Haar ervaring bij diverse mediabedrijven (waar ze ook verantwoordelijk was voor de werving van onder andere volgers, kijkers, lezers en luisteraars) komt bij de werving van (nieuwe) bezoekers voor de beurs dus goed van pas.”Het geeft me een kick als we onze bezoekersdoelstellingen halen,” zegt ze terwijl ze haar aardbeitjes opeet. “Wil je ook?” vraagt ze. Typerend voor Marjolein: sociaal en spontaan. Ze vervolgt: “Als ik op de eerste dag van Horecava rondloop en de eerste bezoekers binnen zie stromen, denk ik: Yes, hier doe ik het voor! Dat je de geuren al door de hallen ruikt, de exposanten mooie gesprekken hoort voeren met bezoekers. Ik vind het heel mooi om te zien dat wij dan die verbinding hebben gelegd.”

Nieuwe Ideeën

Op haar e-bike komt ze elke dag naar Rai Amsterdam. “Nou wel alleen als het droog is hoor,” corrigeert ze. Wat ze dan zo’n hele dag op kantoor doet? Veel lachen, marketingplannen opstellen, ideeën bedenken en samenwerken met collega’s en partners om bezoekers nog meer te inspireren en informeren voor de Horecava. “Op dit moment werk ik met verschillende data analisten aan een groot data onderzoek. Met name om nieuwe doelgroepen en nieuwe dingen te ontdekken. Nieuwe methoden en onderwerpen waarmee we bezoekers nog meer kunnen bereiken en beraken om naar de beurs te komen. Want het is natuurlijk een fantastische beurs!” Ze eet ondertussen nog wat aardbeidjes en vervolgt: “Wat ik echt heel leuk vind, is dat de straks RAI Amsterdam helemaal volstaat met innovaties en dat we hier dan meer dan 70.000 bezoekers uit de foodservice branche inspireren om de dag erna met de nieuwe ideeën aan de slag te gaan.” Qua vierkante meters is de Horecava een van de grootste beurzen van RAI Amsterdam. Marjolein: “Ik ben trots dat ik voor RAI Amsterdam mag werken, niet alleen qua oppervlakte van de beursvloer maar ook de verbinding met de stad Amsterdam en het mooie nhow hotel dat naast de deur wordt gebouwd. Dit maakt het in de toekomst nog makkelijk om je bezoek aan de Horecava te verlengen naar meerdere dagen.”

Rollercoaster

Het hele jaar door is het team bezig om in januari een geweldige beurs neer te zetten en om het hele jaar zichtbaar en relevant te zijn voor iedereen die werkzaam is in de foodservice branche. Zo ook Marjolein, “De persaanvragen gaan via mij en de pers kan met al hun vragen bij mij terecht.” Vanaf september komen de eerste interviewaanvragen binnen en vanaf dan wordt het een rollercoaster die alleen maar gekker wordt. Vorig jaar heeft de Horecava veel publiciteit gekregen en ook dit jaar begeleid ze de pers. “Met liefde loop ik een rondje met de pers over de beursvloer, zowel tijdens de opbouw als tijdens de beurs. Zo kan ik laten zien dat we het meest innovatieve platform zijn voor buitenshuis slapen, eten en drinken. Want de toekomst proef je pas echt op de Horecava!”