Start-ups en Innovatie

Ilse Hofstee: ”Een kiem heeft zuurstof nodig”

Aangeboden door: Gastvrijheidscoach
donderdag, 25 maart 2021

Vrij zijn wanneer je vrij wilt zijn. Dat was dé stuwende kracht om OXYGEN EVENTS op te richten en gemotiveerd te blijven tijdens werkuren. Ilse Hofstee (48), een gedreven vrouw die het leven met beide handen vastpakt en er altijd het beste van probeert te maken, hier is haar verhaal.

Van koolstofdioxide naar zuurstof

In 1999 heeft Ilse Hofstee, samen met Erik Schippers, OXYGEN EVENTS op de wereld gezet. Het idee achter OXYGEN EVENTS was om evenementen en speciale teambuilding activiteiten te organiseren voor bedrijven. Van meterslange vliegers bouwen met je team tot kitebuggyen op het strand. Door duurzame groei en vele vaste opdrachtgevers is OXYGEN EVENTS uitgegroeid tot een full-service evenementenbureau voor de zakelijke markt.

Ilse was een van de eersten in Nederland op het gebied van de organisatie van bedrijfsevenementen op het strand. Zij zag hier een gat in de markt in. Dit werd bevestigd doordat klanten bleven terugkomen. Ilse moest samen met Erik nieuwe ideeën uitbrengen, aangezien bedrijven  natuurlijk niet altijd twee keer dezelfde activiteit willen beleven. Het enige probleem was de concurrentie die vrijwel altijd alle ideeën kopieerden.

‘We hebben de concurrentie altijd als een positief iets beschouwd en erboven gestaan. We weten dat wij altijd iets anders kunnen verzinnen.’

Ilse en Erik breidden het bedrijf collectief uit en trokken langzamerhand ook verder het land in. Van grote jubileumfeesten bij bijzondere kastelen tot wintersportactiviteiten in de Alpen.

Potentie zien tijdens een crisis

Toen kwam de economische crisis in 2008. De aanvraag voor evenementen liep ernstig terug en bedrijven gaven geen geld meer uit aan evenementen.

Een nieuw product kwam naar Nederland overgevlogen vanuit Amerika: de Segway. Erik zag potentie in dit product en lanceerde Segway-tours door de duinen van Schoorl en in de loop der tijd ook in de verre omstreken. Hij begeleidde de klanten door het gebied terwijl zij deze unieke ervaring beleefden.

Om het hoofd boven water te kunnen houden werd het tijd om ook de ook de particuliere markt aan te trekken.  De Segway-tours sleepte OXYGEN EVENTS 6 jaar lang door de crisis heen.

Uiteindelijk is het bedrijf gesplitst in OXYGEN EVENTS en OXYGEN SEGWAY waar Ilse de evenementen verzorgt en Erik de Segway-tours.

Mogelijkheden creëren

Helaas is door de corona pandemie de vraag naar evenementen wederom drastisch afgenomen. Segway-tours zal OXYGEN EVENTS dit keer niet door de crisis heen kunnen loodsen.

Maar als creatief ondernemer heeft Ilse opnieuw een alternatief bedacht: Charming Delivery. Een gepersonaliseerde pakket leverdienst waarbij Ilse bedrijfspakketten door Nederland brengt in opvallende kleding. Met een hoge hoed, groene cape en een brede glimlach brengt zij de pakketten van deur tot deur.

Naast Charming Delivery is zij gestart met de oprichting van Blossom & Pine. Een bedrijf dat persoonlijke events organiseert voor mensen in de laatste levensfase. Blossom & Pine is nog niet gelanceerd, maar Ilse hoopt dit op korte termijn te kunnen realiseren. Wanneer alles weer terug naar ‘normaal’ is wil zij beide bedrijven voortzetten om meerdere inkomstenbronnen te hebben en haar risico te spreiden.

Advies voor entrepreneurs

“Wat niet bij je past moet je loslaten, wat wel bij je past moet je met beide handen vastpakken. Leer te vertrouwen op je gut-feeling en zorg dat je jezelf kent. Dat zal je ver brengen in je leven.” 

Logo gastvrijheidscoach, https://www.gastvrijheidscoach.nl

Auteur: Mats Boom