Genomineerden Horecava Innovation Award 2024 bekend
Beursnieuws Start-ups en Innovatie

Horecava Innovation Award 2024: dit waren de drie opvallendste nominaties

Aangeboden door: Horecava
maandag, 17 juni 2024

De Horecava Innovation Award is een jaarlijks hoogtepunt in de horeca-industrie, waarbij de meest baanbrekende en creatieve oplossingen in de schijnwerpers staan. Voor 2024 waren er opnieuw een aantal indrukwekkende nominaties. Hier zijn drie van de meest opvallende innovaties die kans maakten op de prestigieuze award:

The Eggcheff® Scrambled van Egcciting Products BV

 

De Eggcheff® Scrambled is een revolutionair apparaat dat het bereiden van roereieren eenvoudiger en efficiënter maakt. Dit innovatieve product is ontworpen om in slechts enkele seconden perfecte roereieren te maken, zonder dat er een kok aan te pas komt. Het apparaat is ideaal voor drukke horecagelegenheden waar snelheid en consistentie essentieel zijn. Door een simpele druk op de knop produceert de Eggcheff® Scrambled luchtige, smaakvolle eieren, wat resulteert in minder voedselverspilling en een hogere productiviteit in de keuken.

De Slagerij van De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager blijft de markt verrassen met hun nieuwste concept, De Slagerij. Deze volledig plantaardige slagerij biedt een uitgebreid assortiment aan vleesalternatieven die qua smaak en textuur nauwelijks te onderscheiden zijn van echt vlees. Het concept speelt in op de groeiende vraag naar vegetarische en veganistische opties, maar richt zich ook op flexitariërs en iedereen die zijn vleesconsumptie wil verminderen zonder in te boeten op smaak en beleving. De Slagerij vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van duurzamere voedselkeuzes en draagt bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk.

WasteWear van Cheffix

WasteWear van Cheffix is een innovatieve oplossing die inspeelt op duurzaamheid in de horeca. Dit product is ontwikkeld om keukenafval om te zetten in draagbare, duurzame kleding. Door het recyclen van organisch keukenafval in textiel, helpt WasteWear om afval te verminderen en de ecologische impact van de horeca te verlagen. Dit project laat zien hoe creatieve oplossingen kunnen bijdragen aan een meer circulaire economie en biedt horecagelegenheden een unieke manier om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Waarom Meedoen aan de Horecava Innovation Award?

Ook in 2025 wordt de Horecava Innovation Award weer uitgereikt. Meedoen  kan een hoop opleveren voor bedrijven in de horeca-industrie:

  • Als je genomineerd wordt, krijgt je innovatie aandacht via alle kanalen van Horecava, waaronder sociale media, nieuwsbrieven en de officiële website.
  • Tijdens Horecava 2025 krijg je de kans om je product te presenteren aan meer dan 60.000 hospitality professionals. Dit is een unieke gelegenheid om potentiële klanten en partners te bereiken.
  • De winnaars van de awards krijgen uitgebreide aandacht in de pers, wat kan leiden tot verhoogde naamsbekendheid en nieuwe zakelijke kansen.
  • Vroegere winnaars van de Horecava Innovation Award zijn ontdekt door grote spelers en hebben hun weg gevonden naar de schappen van supermarkten en horecagroothandels. Deelname kan dus een springplank zijn naar commercieel succes.

Heb jij een nieuw concept of product en wil je meedoen? Stuur een email naar horecava@rai.nl