Horecava Care & Cure Symposium
Beursnieuws Inspiratie Start-ups en Innovatie

Horecava Care & Cure Symposium verkent grensverleggende zorgoplossingen

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 29 augustus 2023

De zorgsector ondergaat ingrijpende veranderingen nu de vergrijzende samenleving een groeiende behoefte aan zorg en ondersteuning met zich meebrengt. In deze verschuivende context introduceert Horecava, het toonaangevende platform voor innovatie en samenwerking in de hospitalitysector: "Horecava Care & Cure Symposium". Op 9 januari 2024 komen vooraanstaande spelers uit de zorgindustrie, experts, en technologische pioniers samen om te verkennen hoe digitale innovaties en gepersonaliseerde zorg de kwaliteit van leven kunnen verrijken, herstel kunnen bevorderen en positieve gezondheid kunnen stimuleren.

Er is een nieuwe realiteit waarin er meer ouderen zijn dan ooit tevoren en waarin de verwachtingen van zorgvragers hoog blijven, maar door personeelstekorten lastig zijn in te vullen. Het Horecava Care & Cure Symposium streeft ernaar deze uitdagingen onder de loep te nemen en te zoeken naar strategische allianties tussen de zorgsector en de hospitalitywereld. Dit doen we om hoogwaardige zorg, aandacht en gastvrijheid te kunnen bieden aan hen die het nodig hebben. Lucien Engelen, betrokken in de voorhoede van zorginnovatie in Nederland en daarbuiten, zal als keynote speaker de deelnemers praktisch, prikkelend en vooruitziend meenemen in de wereld van de zorg van morgen, maar ook vandaag.

Wat is de zorg van de toekomst?

De fundamentele vraag die het symposium aanpakt is: “Wie, of misschien wel wat, levert de zorg van de toekomst?” Een goede leefstijl zorgt voor sneller herstel of in het geval van langdurige zorg, voor een langer behoud van kwaliteit van leven. De patiënt van de toekomst is zich hier steeds meer bewust van en gaat vragen om betere, gezondere voeding. Maar hoe geeft een zorginstelling hier de juiste invulling aan?

Gevestigde namen én start-ups

Tijdens het Horecava Care & Cure Symposium komen op 9 januari 2024 invloedrijke namen uit de zorgsector en gevestigde organisaties samen met innovatieve start-ups om kennis te delen, inzichten uit te wisselen en te brainstormen over nieuwe benaderingen van zorgverlening. Het symposium belooft niet alleen diepgaande discussies en netwerkmogelijkheden, maar ook inspiratie voor een toekomst waarin zorg en gastvrijheid hand in hand gaan om de uitdagingen van een vergrijzende samenleving aan te pakken.

Innovatie, samenwerking en mensgerichte technologie

Het Horecava Care & Cure Symposium helpt bij de noodzakelijke stappen die zorgsector moet nemen. Innovatie, brancheoverschrijdende samenwerking en mensgerichte technologie moeten samenkomen om de zorgervaring te verbeteren en een positieve impact te maken op het welzijn van het individu. In de aanloop naar het evenement kijkt Horecava uit naar de samenwerking met toonaangevende zorgorganisaties en visionairs die de toekomst van de zorg vormgeven.