‘Innovatie geeft nieuwe energie!’ – Fjalar Goud

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 21 juli 2021

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Fjalar Goud | Eigenaar COLLINS Barsystems & ISAAC Academy | Horeca toeleverancier en Horeca educatie | Dit wordt het tweede jaar als jurylid in de categorie Equipment & Services

Waarom ben je jurylid van de HIA?

Omdat wij 4 jaar geleden een educatie samenwerking zijn aangegaan met de Horecava. Onze expertise ligt op het gebied van Bartending, service, spirits, cocktails en bar-inrichting. Naast dat we rond de 3 tot 4 duizend bartenders ieder jaar trainen richten we honderden (cocktail) barren in en zorgen dat ergonomie en efficiëntie gewaarborgd is. Technische innovatie en drink trends gaan dan ook niet aan ons voorbij.

Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren? En waarom?

De innovaties die ik op mijn gebied vooral zie is dat tegenwoordig bijna iedereen cocktails aan het doen is. Speciaal ontwikkelde cocktailstations wordt steeds vaker geïntegreerd in de soms wat traditionele bierbar. Ook ligt er een grotere focus op ergonomie, efficiëntie en snelheid achter de bar. “Taptails” (cocktails van de tap) pre-batched cocktails en zelfs RTD’s (ready to drink) zie je voor die reden steeds vaker achter de bar. Het gebruik van grote blokken/ballen ijs, glaswerk uit de vriezer, QR-codes als garnering, het maken van eigen gemaakt siropen, bitters, tincturen en zelfs distillaten.

Wat betekent innovatie voor jou?

Innovatie betekend voor mij vooruitgang. De wereld om je heen veranderd voortdurend dus innovatie is nu eenmaal noodzaak. Innovatie geeft nieuwe energie, nieuwe inzichten, verbetering van processen en technologie. Innovatie is de mogelijkheid voor het verbeteren van de toekomst.

Waar moet een product of dienst voor jou minimaal aan voldoen?

Het zou een proces of handeling efficiënter, gemakkelijk, leuker, mooier moeten kunnen maken. Het  zou vooral moeten bijdragen tot een verbeterde hospitality ervaring. Vooral het verbeteren van het welzijn van de mens in de breedste zin van het woord vindt ik belangrijk.

Wat heb je opgestoken van al die jaren dat je HIA jurylid bent?

Dit wordt mijn eerste jaar tussen een grote groep talentvolle jury leden vanuit allerlei verschillende expertises. En door gezamenlijk naar het zelfde te kijken zal je altijd nieuwe dingen zien en leren. Hier heb ik dan ook erg veel zin in!

Waar zou jij nou wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?

Ik zou graag veel meer oplossingen willen zien om de gastbeleving te optimaliseren. Bijvoorbeeld een innovatief in-house training programma om ervoor te zorgen dat het service niveau of de “brand-promisses” van de onderneming gewaarborgd worden. Technologie zou hier een hele belangrijke rol in kunnen hebben.

Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?

Uiteraard Collins Barsystems want we zijn altijd vol op aan het innoveren. Maar een ondernemer die ik hoog heb zitten is Ruben Maduro van Spirited Union. Hij innoveert de rum categorie totaal op eigenwijze en met zijn eigen distilleerderij hier in Amsterdam.

Inschrijven Horecava Innovation Award?

Jouw innovatie ook een droomstart geven? Schrijf je hieronder in voor de Horecava Innovation Award!

Ja, ik ben al Horecava exposant en wil inschrijven voor de HIA
Ja, ik wil me inschrijven voor de HIA, maar ben geen Horecava exposant