De Lekkerste Wedstrijden Wedstrijden

Eke Bosman nieuwe voorzitter NK Loaded Fries 2024

Aangeboden door: Horecava
maandag, 11 december 2023

Snackdeskundige Eke Bosman is de nieuwe voorzitter van het NK Loaded Fries 2024. Hij roept deelnemers op om de jury te verrassen met een verrassend lekkere combi van friet, topping en saus tijdens de wedstrijd die op donderdag 11 januari 2024 tijdens Horecava in Amsterdam plaatsvindt. 

“Het is eer dat ik mijn naam als juryvoorzitter mag verbinden aan deze wedstrijd die steeds meer impact heeft in de media”, laat Eke Bosman weten. De influencer die op sociale media bekendstaat als ‘Snackspert’, maakt sinds 2019 deel uit van de jury van het NK Loaded Fries. “Ik ben inmiddels een ervaren ‘rot’.”

Smaken in opkomst

In de zoektocht naar de nieuwe Nederlandse kampioen Loaded Fries, wil de nieuwbakken voorzitter vooral verrast worden. “Dat hoeft niet per se met een vegetarisch of vegan loaded fries. En een pulled chicken ken ik - en de rest van Nederland - nu ook wel. Kijk als deelnemer eens naar smaken die in opkomst zijn zoals die uit de Koreaanse keuken.”

Rondje rijden

Om te weten te komen of hun creatie verrassend genoeg is, moeten deelnemers zichzelf de vraag stellen: ‘Waarom niet?’. Bosman: “Als het antwoord dan ‘ja’ is, zitten ze goed.” Naast lekker moet de smaakbalans goed zijn. “Ik moet als het ware een ‘rondje rijden’ langs de smaken als ik een hap neem. Last but not least moet je als deelnemer vooral niet vergeten dat de friet krokant moet zijn.”

Over het NK Loaded Fries

Het NK Loaded Fries, gesponsord door Remia, vindt plaats op donderdag 11 januari om 11 uur tijdens de horecavakbeurs Horecava in RAI Amsterdam. Bij de laatste editie in 2023 won Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg de titelstrijd met ‘Fries from the Future’. Dit was een klassiek frietje stoofvlees gepresenteerd op een vernieuwende manier met vegan ingrediënten.

Over Eke Bosman

Snackdeskundige en influencer Eke Bosman staat al negen jaar bekend als ‘Snackspert’. Hij proeft en beoordeelt snacks en doet daar verslag van via zijn sociale mediakanalen. Daarnaast deelt hij in zijn recensies sterren uit aan de door hem bezochte zaken. Eerder dit jaar verscheen hierover zijn eerste boek: 'De ultieme snackgids’.

Inschrijven

Net als in 2023 kunnen culinaire professionals meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK de Lekkerste 2024. Inschrijven kan op de website van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, de organisator van het NK de Lekkerste.

Programma NK de Lekkerste

Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Maandag 8 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Broodje
15.00 uur: NK Lekkerste Burger

Dinsdag 9 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Pasta
15.00 uur: NK Pizza bakken

Woensdag 10 januari
11.00 uur: Lekker Anders
15.00 uur: NK Lekkerste Vegan Burger

Donderdag 11 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Pannenkoek
15.00 uur: NK Loaded Fries

Kwaliteitsimpuls

Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fastcasualmarkt op Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit en kwaliteit in de Nederlandse horeca een impuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens de jaarlijkse beurs uit om een topprestatie te leveren.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, Mibrasa Grills, WTOL Academy, SVH en Pizza Profs.

Fotografie: Tamara Verheij, Inbeeldt