Alle winnaars Horecava 2024
Wedstrijden Beursnieuws

Alle winnaars van Horecava 2024 op een rij

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 17 januari 2024
Afgelopen week tijdens Horecava 2024 hadden we een hele hoop winnaars, van innovatieprijzen tot culinaire awards. Heb jij een aantal van de wedstrijden of uitreikingen gemist? Wij hebben alle winnaars voor je op een rij gezet:


Horecava Innovation & Sustainability Award

Tijdens de opening van Horecava 2024 werden de Horecava Innovation & Sustainability Award uitgereikt. Mayoneur, Pourify, Albron en Butlaroo werden alle vier categoriewinnaars. Albron ging er met hun concept Smaakchef vandoor als overall winnaar van de Horecava Innovation Award. De eerste vernieuwde Horecava Sustainability Award werd gewonnen door Uhhmami met hun gelijknamige product.

LEES MEER

Winnaars Horecava Innovation & Sustainability Award 2024

NK Koffie

Zinderende presentaties, spetterende koffies en hypnotiserende latte art creaties. De Nederlandse koffiekampioenschappen georganiseerd door SCA Nederland is een enorm spektakel dat de koffiewereld in Nederland in de schijnwerpers plaatst. Inzet bij de vier kampioenschappen is, naast de nationale titel, deelname aan de wereldkampioenschappen.

Winnaar Dutch Cuptasters Championship 2024: Ilithyia Merien

Dutch Cuptasters Championship

Snelheid, goede zintuigen en ongekende focus is wat deze wedstrijd vereist. Doel is om zo snel mogelijk de juiste afwijkende kop aan te wijzen uit drie koppen koffie. Ilithyia Merien proefde dit als beste en wint daarmee het Dutch Cup Tasters Championship 2024.

LEES MEER

Winnaar Dutch Barista Championship 2024: Zjevaun Janga

Dutch Barista Championship

Tijdens deze wedstrijd moeten deelnemers in maximaal 15 minuten vier identieke espresso’s, vier identieke melkdranken en vier signature drinks presenteren aan de jury. Zjevaun Janga overtuigde de jury het meest en wint het Dutch Barista Championship 2024.

LEES MEER

Winnaar Dutch Brewers Cup 2024: Milo Gil

Dutch Brewers Cup

Bij de Brewers Cup bereiden de finalisten drie identieke filterkoffiemethodes, die ze presenteren aan de jury. Daarbij geven ze smaakomschrijvingen voor de koffie als die heet is, als die warm is en als die koud is. Milo Gil bereidde de beste filterkoffie en wint de Dutch Brewers Cup 2024.

LEES MEER

Winnaar Dutch Brewers Cup 2024: Milo Gil

Dutch Latte Art Championship

Bij de latte art wedstrijd gaat het niet om de smaak van de koffie maar puur om de looks. De jury kijkt naar: contrast, creativiteit en of de twee koppen binnen een set identiek zijn. Jesse Fook schonk de mooiste latte art en wint de Dutch Latte Art Championship 2024.

LEES MEER

Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde

Tijdens het NK Koken, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, kon je zien, ruiken en ervaren hoe (sterren) chefs en hun brigades spectaculaire gerechten maken. Werkend vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten, lieten zij zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede team samenwerking en kennis.

Winnaar HANOS Gouden Koksmuts 2024

​HANOS Gouden Koksmuts

Restaurant Maeve*, Tommy Janssen en Sem Klein Oonk uit Utrecht zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2024! Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op HORECAVA streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant the Church, Restaurant Alma*, Restaurant ‘t Amsterdammertje*, Restaurant Maeve*, Restaurant aan de Poel** en Restaurant Dorset.

LEES MEER 

Winnaar Chaud Devant NK Leermeester - Leerling 2024

​Chaud Devant NK Leermeester - Leerling

Op dinsdag 9 januari streden 6 teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op Horecava georganiseerd wordt. Leermeester Kay Stevense en leerling Gijs Boender overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen.

LEES MEER 

Finalisten Green Chefs Hat 2024

Voorronde Green Chef's Hat

Op 10 januari vond voor de tweede keer de voorronde van de Green Chefs Hat plaats. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van pure plant koken. De deelnemers die gaan strijden tijdens de finale zijn Restaurant Nazka, Koosh Kothari, en Chef Róbert, Robert van de Kolk. 

LEES MEER 

Winnaar Open NK Koken 2024

Open NK Koken

Op 11 januari vond de eerste editie van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, het Open NK koken plaats. Deze nieuwe wedstrijd geeft iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Ruben van Zanten van ’t Havenmantsje uit Harlingen mag zich de eerste winnaar van het Open NK noemen.

LEES MEER 

TOPPR van 2023

In 2023 heeft TIPPR twaalf hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje gezet, zij maakten hierdoor ook gelijk kans om bekroond te worden tot TOPPR van 2023. Het publiek heeft gestemd en Max Grootendorst, souschef bij restaurant Bij Erik in Leidschendam, is uitgeroepen tot TOPPR van het jaar 2023. Zijn energie, passie en toewijding zijn slechts enkele van de redenen waarom hij deze award heeft gewonnen.

LEES MEER

TOPPR van 2023: Max Grootendorst, restaurant Bij Erik

De Lekkerste Wedstrijden

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt met als doel om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Culinaire professionals uit de branche dagen elkaar gedurende vier dagen uit om een topprestatie te leveren tijdens zes verschillende vakwedstrijden.

Winnaar NK Lekkerste Broodje 2024

NK Lekkerste Broodje

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist de jury unaniem te overtuigen met zijn Broodje Beef Teriyaki. De winnende creatie van het NK Lekkerste Broodje 2024 bestond uit een Italiaanse Pucce Salentino met onder meer biefstukpuntjes, teriyakisaus, een Japanse omelet, shiitake, furikake-kruiden, mizuna sla, sriracha mayonaise en zwarte inkt mayonaise.

LEES MEER 

Winnaar NK Lekkerste Burger 2024

NK Lekkerste Burger

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024. Daarmee raakt de prijzenkast van de burgerboetiek nog voller dan hij al was. Ter Marsch & Co won met zijn creatie La Fiesta de Carne, een burger met onder andere Spaanse Black Angus van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d’Espelette, custard van Manchego-kaas, Anadaluz-créme en een venkelsalade.

LEES MEER 

Winnaar NK Lekkerste Pasta 2024

NK Lekkerste Pasta

De Italiaanse chef Stella Centola heeft met overmacht de tweede editie van het NK Lekkerste Pasta gewonnen. Ze maakte grote indruk op de jury met haar ‘Malloreddus con ragù di ossobuco’, dat binnenkort op de kaart verschijnt van restaurant La Casina in Huizen. Het winnende gerecht is gemaakt met malloreddus, een pasta uit de Sardijnse keuken. Ze serveerde deze met ragù van ossobuco. De jury was zeer onder de indruk van de eenvoud van haar creatie.

LEES MEER

Winnaar NK Pizza Bakken 2024

NK Pizza Bakken

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 gewonnen. De winnende pizza, Ti Voglio Bene, is gemaakt met onder meer Provolone del Monaco, auberginecrème, gefrituurde aubergine, gefrituurde basilicum. De jury was vooral te spreken over het deeg, waarbij de poolish-methode gebruikt werd. Dit is een methode waarbij het deeg in meerdere stappen wordt bereid met een voorgefermenteerd moederdeeg.

LEES MEER

Winnaar Lekker Anders 2024

Lekker Anders

Lekker Anders 2024 is gewonnen door Yarom Timmermans van Firma van Buiten in Delft. Hij pakte alweer de vijfde hoofdprijs voor het sociale cateringbedrijf. Volgens de jury was zijn broodje ‘PumpKing’ de lekkerste van in totaal veertien creaties. Het broodje PumpKing was onder andere gemaakt met geroosterde king oyster-paddenstoel, gegrilde peer, pompoenchutney, schuim van gorgonzola en een crumble van pistache en gerookte amandelen op een sesambroodje.

LEES MEER

Winnaar NK Lekkerste Pannenkoek 2024

NK Lekkerste Pannenkoek

Bjorn Weerdenburg van Pannenkoe Bleiswijk heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 gewonnen. De jury loofde zijn creatie ‘Ik Peer um’ vooral vanwege ‘het verrukkelijke beslag’. Sophie Pigmans van Pannenkoe Leidschemdam kreeg de meeste punten van de kinderjury voor ‘TiramiKoe’. De winnende pannenkoek, genaamd ‘Ik Peer um’, was gemaakt met in basterdsuiker gekarameliseerde peer, kaneelijs, en slagroom. De TiramiKoe was gemaakt met onder meer mascarpone, pure chocolade, chocomelk en slagroom.

LEES MEER

Beste Leerbedrijf Horeca

In opdracht van de horecasector organiseert SVH deze wedstrijd, waarbij iedereen een of meerdere van de ruim 12.000 erkende horecaleerbedrijven kan nomineren als beste leerbedrijf. Daarnaast maken leermeesters elke editie kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap aanmoedigen en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor leerlingen en nieuwe horecamedewerkers.

Winnaar Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024: Het Noorden van Aalten

Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was dit jaar weer erg onder de indruk van alle leerbedrijven, waarbij Het Noorden van Aalten extra opviel. Onder andere vanwege de samenwerking met scholen, de vele initiatieven en de structureel geweldige begeleiding van leerlingen en studenten. Bij Het Noorden worden leerlingen en medewerkers echte ambassadeurs van het vak. Zij werden daarom uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Horecava 2023/2024.

LEES MEER

Beste Leermeester 2023/2024: Christiaan Veldman

Beste Leermeester 2023/2024

Ook leermeester Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak werd op Horecava 2024 gehuldigd. Hij ging naar huis met de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024. Christiaans levensverhaal en levenservaring zorgt ervoor dat hij een leerling heel goed kan enthousiasmeren. Anderen zien hem niet alleen als leermeester, maar ook vooral als coach. Het hoeft niet alleen over het vak te gaan, maar ook met ‘andere zaken’ kun je bij hem terecht. Hij is dan ook boegbeeld voor de sector en terechte winnaar.

LEES MEER

NK Biertappen 2024

Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden op de laatste beursdag 49 deelnemers in de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen, georganiseerd door Stichting Tapwedstrijden. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje. Ramon de Klein deed dit het beste en werd daarmee Nederlands Kampioen Biertappen 2024.

LEES MEER

Winnaar NK Biertappen 2024: Ramon de Klein