Early access x Ariane van Mancius, True Pricing café

Gebaseerd op de missie en visie van ‘True Price’ opende Ariane in 2021 Het Koffiehuis in Breukelen. Hier worden de voor ons onzichtbare kosten inzichtelijk gemaakt, en betaal je de echte prijs voor je koffie, thee en frisdrank. Een living lab, waar volop gelegenheid is om te leren en discussiëren over true pricing. Een wereldprimeur!


Ondernemer Ariane van Mancius van Now New Next BV raakte geïnspireerd door het concept van true pricing en vond het tijd voor actie. Zij kwam via haar bedrijf – dat ondernemers helpt bij vraagstukken rondom duurzaamheid in voedsel en verpakkingen – in contact met de eerdergenoemde Michel Scholte van Impact Institute in Amsterdam. Tot haar verbazing bestond er nog geen horecazaak waar dit concept wordt toegepast. Vol enthousiasme stortte ze zich op het plan om een true price-café te beginnen en met een kleine groep gelijkgestemden werkte ze een sponsor-structuur uit om het idee te verwezenlijken.

Zo werd het true price Koffiehuis geboren. Een plek waar om te beginnen koffie, thee en frisdrank worden geserveerd, allemaal met een echte prijs.

Spreker 1

Ariane van Mancius is de drijvende kracht achter boutique innovatiebureau Now New Next BV. Met Now New Next BV richt ze zich op sustainable food & packaging innovaties voor maar liefst vijf kanalen, die in hun benadering sterk van elkaar verschillen: Retail, Airline, Petrol, Agri en Food Service. Met haar full service innovatiebureau helpt Van Mancius bedrijven innoveren in food & packaging. Van strategie, trends, branding & positionering tot 3D, 2D design en altijd met oog voor de veranderende consument (de Millennial, Gen Z) en duurzaamheid. Haar achtergrond in de horecamet een opleiding op de Hotel Management School in Maastricht, en grote hoeveelheid kennis over duurzaamheid maakt dat dit true price-horecaproject op haar lijf geschreven is.

Spreker 2

Daarnaast spreekt Jos Klerx van Rabobank. De horeca toonde zich in 2022 veerkrachtig en de gast wist de weg naar de horeca weer snel te vinden. Ondertussen is er sprake van een onzekere periode met grote uitdagingen.  Met zijn presentatie gaat hij in op de huidige stand van zaken in de horeca.

Jos Klerx - Grip op gastvrijheid ondanks personeelstekort

Verdere sprekers

Andreas Schäfer van Nordcap vertelt over het tegemoetkomen van nieuwe gastbehoefte met POS. Suppr inspireert met een food-systeem dat iedere medewerker in staat stelt om heerlijk, gezonde, no waste maaltijden te serveren.


Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!