Bellavita Expo


Bellavita is dé plek waar traditionele ingrediënten en stijlen worden gemixt met een moderne mediterraanse aanpak. Naast Italiaanse producenten zijn er voor het eerst ook Spaanse producten, waardoor de mediterraanse ervaring nog breder is. Kom genieten van laatste trends, kookmasterclasses en proeverijen.

Mediterraans genieten

Geniet van de expertise van chef-koks en sommeliers die je door middel van masterclasses en proeverijen meenemen in de mediterraanse culinaire keuken en de wereld van wijn. Proef bij Bellavita van pasta’s, sausen, vleeswaren, kazen, koffies en biologische wijnen en ontdek nieuwe producenten en leveranciers.

150+ Exposanten

Van kleine ambachtelijke producenten tot iconische merken. In samenwerking met Vinitaly en Cibus presenteren 150 Italiaanse exposanten het beste van Italië. Daarnaast staan in samenwerking met Ibérica Expo dit jaar voor het eerst ook Spaanse producten op Bellavita.

Waar & Wanneer

Bellavita Expo Amsterdam wordt tijdens de Horecava gehouden in hal 13, op maandag 13 tot en met woensdag 15 januari elke dag van 10:00 tot 18:00. Je hebt als Horecava bezoeker gratis toegang tot dit event. Bestel nu je kaartje in de link hieronder.

Highlights Bellavita Expo

Nieuw: Pasta Making Lab

Op 13 januari van 12:30-13:15 zal in het nieuwe Pasta Making Lab een masterclass gegeven worden door Antonella Barbella, deze persoonlijke chef en expert in culinaire activiteiten zal tijdens deze masterclass op de traditionele manier Italiaanse pasta gaan maken met traditionele ingredienten en gebruik maken van pastamachines. De masterclass is een perfecte gelegenheid om pasta te proeven en te leren maken, met als speciaal gerecht huisgemaakte Spaghetti alla Chitarra.

Nieuw: Wine & Food Pairing Lab

Op maandag 13 januari om 15:00-15:45 zal er een biologische wijnproeverij gegeven worden door wijnexpert Kevin Gagnon. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van wijn, zal hij combinaties maken tussen wijn en internationale hapjes. Op dinsdag 14 januari om 13:45-14:30 zal ervaren wijnexpert & sommelier Janna Rijpma Meppelink laten zien hoe je de meest populaire Italiaanse wijnen combineert met internationale hapjes. Beide masterclasses vinden plaats in het Bellavita Wine & Food Pairing lab.

Nieuw: Olive Oil Lab

Nieuw dit jaar is het Bellavita Olive Oil Lab, hier lees je alles over de kunst van olijfolie proeven en hoe je verschillende olies bij de juiste gerechten laat passen. Deze masterclass wordt gegeven door Francesca De Ritis, een professionele olijfolie proefster en trainster van de Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva (ONAOO).

Pizza Academy

Ontdek en geniet gedurende de 3 dagen van échte authentieke vers gemaakte pizza’s van pizza kampioen Marco Fuso bij de Bellavita Pizza Academy. Leer hoe je alle stijlen pizza’s maakt, van Napolitaanse tot Romeinse pizza’s en proef echte Italiaanse ingrediënten zoals, Mozzarella, Basilicum, Tomaat, Bloem en Olijfolie.

Bekende chefs aanwezig

Terugkerend bij Bellavita is Chef-kok Nicoletta Tavella, de oprichtster van La Cucina del Sole, de grootste Italiaanse kookschool in Nederland. Bellavita is ook trots dat het samenwerkt met de Vereniging van Italiaanse chef-koks in Nederland, de vereniging wordt vertegenwoordigd op het podium door Mario Loina, de chef-kok van het vijfsterrenhotel Hyatt Regency in Amsterdam, Giovanni D’Apice, de beroemde auteur van kookboeken en chef-koks Pasquale Carfora & Monique Troc.

Beroemde tv-kok Peppe Zullo is terug

De beroemde boer en chef-kok Peppe Zullo keert terug naar Bellavita Expo Amsterdam op 14-15 januari voor twee onmisbare kookshows waarin hij zijn kenmerkende Italiaanse kookstijl zal toepassen met nadruk op verse producten van hoge kwaliteit en de authentieke waarden van de Mediterraanse traditie. Chef Zullo is eigenaar van Ristorante Peppe Zullo op zijn historisch landgoed genaamd  “Nuova Sala Paradiso” en is regelmatig te zien op de Italiaanse tv.

Uitreiking Bellavita Awards

Bij de uitreiking van de Bellavita Awards krijgen de beste producten erkenning op basis van de 200 VIP juryleden. In deze VIP jury zitten Nederlandse meest belangrijkste mensen en kopers uit de industrie. De grote winnaars van vorig jaar waren Bono – Olea Mundi met hun L’Eremita extra vergine olijfolie waarmee ze de prijs van beste voedselproduct wonnen en Amaracmand met hun 2018 Tranquèl Sangiovese Rubicone IGP waarmee ze de prijs van beste drank wonnen.

Certificeringsceremonie

Op 13 januari worden tijdens een speciale ceremonie 50 Italiaanse restaurants in Nederland gecertificeerd worden als authentieke Italiaanse restaurants. Deze exclusieve ceremonie wordt georganiseerd in samenwerking met de Italiaanse kamer van koophandel in Nederland.


Populaire artikelen Wat anderen ook bekijken Ontdek meer op Horecava
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht