Bellavita is dé plek waar traditionele ingrediënten en stijlen worden gemixt met een moderne mediterraanse aanpak. Naast Italiaanse producenten zijn er voor het eerst ook Spaanse producten, waardoor de mediterraanse ervaring nog breder is. Kom genieten van de laatste trends, kookmasterclasses en proeverijen op Bellavita.

Mediterraans genieten

Geniet van de expertise van chef-koks en sommeliers die je door middel van masterclasses en proeverijen meenemen in de mediterraanse culinaire keuken en de wereld van wijn. Proef bij Bellavita van pasta’s, sausen, gezouten vleeswaren, kazen, koffies en biologische wijnen en ontdek nieuwe producenten en leveranciers.

150+ Exposanten

Van kleine ambachtelijke producenten tot iconische merken. In samenwerking met Vinitaly en Cibus presenteren 150 Italiaanse exposanten het beste van Italië. Daarnaast staan in samenwerking met Ibérica Expo dit jaar voor het eerst ook Spaanse producten op Bellavita. Het belooft een echte mediterraanse ervaring te worden!

Waar & Wanneer

Bellavita Expo Amsterdam wordt tijdens de Horecava gehouden in hal 13, van maandag 13 tot en met woensdag 15 januari. Je hebt als Horecava bezoeker gratis toegang tot dit event.

Highlights

Nieuw: Olive Oil Lab

Nieuw dit jaar is het Bellavita Olive Oil Lab, hier lees je alles over de kunst van olijfolie proeven en hoe je verschillende olies bij de juiste gerechten laat passen. Deze masterclass wordt gegeven door Francesca De Ritis, een professionele olijfolie proefster en trainster van de Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva (ONAOO).

Pizza Academy

Ontdek en geniet van échte authentiek vers gemaakte pizza’s van de Pizzaioli bij de Bellavita Pizza Academy.

Uitreiking Bellavita Awards

Bij de uitreiking van de Bellavita Awards krijgen de beste producten erkenning op basis van de 200 VIP juryleden. In deze VIP jury zitten Nederlandse meest belangrijkste mensen en kopers uit de industrie. De grote winnaars van vorig jaar waren Bono – Olea Mundi met hun L’Eremita extra vergine olijfolie waarmee ze de prijs van beste voedselproduct wonnen en Amaracmand met hun 2018 Tranquèl Sangiovese Rubicone IGP waarmee ze de prijs van beste drank wonnen.

Bekende chefs aanwezig

Mario Loina, Chef-kok bij het vijfsterrenhotel Hyatt Regency Amsterdam is bij Bellavtia aanwezig, alsmede de beroemde chef-koks Giovanni D'Apice en Antonella Barbella. Na het succes van vorig jaar komt ook chef-kok en de oprichtster van La Cucina del Sole, de grootste Italiaanse kookschool in Nederlanden, Nicoletta Tavella terug naar Bellavita.

Beroemde tv-kok Peppe Zullo is terug

De beroemde boer en chef-kok Peppe Zullo keert terug naar Bellavita Expo Amsterdam op 14-15 januari voor twee onmisbare kookshows waarin hij zijn kenmerkende Italiaanse kookstijl zal toepassen met nadruk op verse producten van hoge kwaliteit en de authentieke waarden van de Mediterraanse traditie. Chef Zullo is eigenaar van Ristorante Peppe Zullo op zijn historisch landgoed genaamd  “Nuova Sala Paradiso” en is regelmatig te zien op de Italiaanse tv.

 

Certificeringsceremonie

Op 13 januari worden tijdens een speciale ceremonie 50 Italiaanse restaurants in Nederland gecertificeerd worden als authentieke Italiaanse restaurants. Deze exclusieve ceremonie wordt georganiseerd in samenwerking met de Italiaanse kamer van koophandel in Nederland.