Bellavita is hét Italiaanse paviljoen op de Horecava, en de grootste ambachtelijke Italiaanse voedsel- en drankententoonstelling buiten Italië.

Kom van 7 tot en met 9 januari langs op het Bellavita paviljoen en laat je verrassen door diverse masterclasses, echte Italiaanse producenten en producten, mooie gerechten en verrassende combi’s.
Naast Amsterdam is Bellavita ook te vinden in Londen, Warschauw, Chicago, Toronto en Mexico City. Tijdens de Bellavita Expo brengen ze professionals,  die een passie hebben voor authentieke Italiaanse producten van hoge kwaliteit, samen.

Highlights

Tips & tricks door Starita Pizza Academy

De perfecte Napolitaanse pizza bakken is een kunst op zich. Daarom geeft de Starita Pizza Academy uit Napels je (traditionele) tips en legt uit wat de strategie is voor de perfecte Napolitaanse pizza.

Wine & food pairing door de Wijnacademie

Expert Gabrielle Salvatore van de Wijnacademie leert je alles over wine & food pairing, zodat jij dit de volgende keer optimaal in kunt zetten. Beleef het op 8 januari, 12:45-13:30u!

Twee niet te missen masterclasses door 'farmer-cook' Peppe Zullo

Hoe combineer je authentieke smaak van groenten met een moderne twist? Peppe Zullo uit Puglia komt helemaal over uit Italië om twee masterklassen te geven. Dus laat je inspireren op dinsdag (15:15-16:00u) door deze zelfbenoemde 'farmer-cook'.

7-jan On stage: Mario Loina van W Amsterdam en Giovanni D'Apice

De executive chef van W Amsterdam Mario Loina geeft een masterclass 'Traditional Italian recipes with a modern twist'. Ook Giovanni D'Apice, auteur van de bestseller 'Pasta: il Prima Piatto.'geeft een masterclass.

Bellavita kerstmenu

Wil je dit heerlijke menu ook maken alle bedrijven en ingrediënten zijn te vinden bij Bellavita. Bellavita helpt je met het samenstellen van een echte Italiaans kerstmenu. Alle leveranciers en al het lekkers is terug te vinden op het Bellavita paviljoen tijdens de beurs.

Italiaanse wijn: Veel meer dan gewoon een drankje

Op dinsdag 8 januari, van 14:00 tot 15:00, interviewt wijn expert Janna Rijpma Meppelink van Nomoh, Joke Holster ( De Monnik Dranken, groothandel) Peter Duijn (Poot Agenturen BV, importeur) en Janneke Rutten ( Intense Wines BV, Importeur) Om uit te vinden over de kansen van Italiaanse wijnen in Nederland.

Resident chef Nicoletta Tavella aanwezig

Vorig jaar was ze een groot succes: Nicoletta Tavella, de oprichtster van de grootste Italiaanse kookschool in Nederland is ook dit jaar aanwezig op het Bellavita paviljoen op 7 januari 11:30- 12:15u.

Bellavita Awards Amsterdam, Word jurylid!

 

De Bellavita Awards onderscheiden authentiek Italiaans eten en drinken. Ze bieden jouw als foodserviceprofessional de mogelijkheid om als jurylid deel te nemen aan de wedstrijden. Meer dan 200 juryleden, inclusief top restaurants, chefs, sommeliers, retailers, inkopers, importeurs, distribiteurs en branche experts, doen mee. Het is dé kans om het beste uit de Italiaanse Food & Beverage industrie te ontdekken. Jurylid zijn brengt exclusieve VIP voordelen met zich mee zoals gratis toegang tot de Horecava en het volledige juryrapport in je mail.

De jurering vindt plaats op diverse tijden en dagen (7 t/m 9 januari) Er wordt beoordeeld volgens 6 criteria: Taste- Packing – Innovation – Story behind the product – Relevance fort he Benelux – Sustainability

De uitreiking is op 9 januari om 16:00 uur

Wil jij onderdeel zijn van het jury panal voor de Bellavita Awards, meld je dan nu aan! 

Aanmelden jury Bellavita »