Laatste kans! Meld jouw product / dienst hier aan voor de Horecava Innovation Awards

“Innovatie bestrijdt wereldwijde problemen” – Ellekari Klaasse

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs en de vakjury breidt zich stap voor stap uit... Wij verwelkomen een nieuw jurylid genaamd Ellekari Klaasse. Waarom is ze jurylid geworden? En wat betekent innovatie voor Ellekari? Je leert haar kennen in dit artikel.


Ellekari Klaasse | Founder Circular Stories | Circular Economy & Storytelling Branche | Eerste jaar als jurylid

Waarom ben je jurylid van de HIA?

Mijn passie voor horeca en hospitality startte toen ik mijn carrière begon bij eerst VENUEZ en daarna de Horecava. Ik heb dan ook zelf de HIA georganiseerd in het verleden. Het is fantastisch om te zien dat innovatie zich schuil houdt in de meest uiteenlopende zaken. Met mijn bedrijf helpen wij ondernemers met vernuftige circulaire innovaties en oplossingen aan een goed verhaal, omdat ik geloof dat alleen met sterke innovaties we de toekomst een beetje beter kunnen maken voor ons en de volgende generatie.

Welke innovatie is je het meest bijgebleven van afgelopen jaren?

Zelf ben ik vaak erg gecharmeerd van innovaties die zich baseren op een natuurlijk proces en daar onderdelen of inspiratie uit halen, je ziet dit ook vaak in biomimicry. Vooral als puur natuurlijke producten worden gebruikt voor alledaagse producten. Denk aan een een printed circuitboard voor computers gemaakt van bloemetjes, de supermanpowers van een vortex om microplastic uit het water te draaien, ‘plastic’ gemaakt van zeewier.

“We kunnen door middel van innovatie en techniek de natuur nabootsen”

Wat betekent innovatie voor jou?

Innovatie is in mijn werk heel belangrijk. En het speelt een waanzinnige belangrijke rol bij de bestrijding van onze wereldwijde problemen. Men kan inmiddels van bestaande voedselproducten nieuwe langer houdbare spullen maken, door data integratie weten we precies wat ons gebruik is en hoeveel we produceren. Daarnaast kunnen we door middel van innovatie en techniek de natuur nabootsen om diezelfde problemen een beetje in te dammen.

Waar moet een product voor jou minimaal aan voldoen?

Een product moet op zijn minst een positieve impact hebben op het leven van de beoogde klant. Ik vind het daarnaast interessant als een product ook echt heeft nagedacht over de positionering naar die klant. Een mooi verhaal, een goede verpakking, en geen bla bla. Het liefste daarnaast met een zo klein mogelijke footprint en maximale waardecreatie.

Wat heb je geleerd van al die jaren dat je HIA jurylid bent?

Ik heb nog geen ervaring als jurylid.

Waar zou jij nou wel eens een innovatieve oplossing voor willen zien?

Wet en regelgeving met betrekking tot voedsel en waren autoriteiten. Echt lekkere vegan yoghurt. Plastic gebruik in de horeca.

Wie zou je willen vragen om mee te doen aan de Horecava Innovatie Award?

Orbisk, SoluBlue (plastic vervangers uit Engeland).

Inschrijven Horecava Innovation Award?

Jouw innovatie ook een droomstart geven? Schrijf je hieronder in voor de Horecava Innovation Award!

Ja, ik ben al Horecava exposant en wil inschrijven voor de HIA
Ja, ik wil me inschrijven voor de HIA, maar ben geen Horecava exposant

Deel dit bericht
Bekijk meer Demo title
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!